Rendőrségi

2013.05.31. 10:44

Letépték a láncot áldozataik nyakából Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Idősebb nőkről tépte le a nyakláncot az a két huszonéves férfi, aki a rendőrök a napokban fogtak el a zalai megyeszékhelyen.

Arany Gábor

A történtekről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a megyei rendőr-főkapitányságon.

A képen dr. Farkas Tibor mutatja az ellopott és megkerült arany nyakláncokat. Fotó: Arany Gábor

Május 5-én, majd 9-án a Kertvárosban az utcán ért támadás idősebb nőt. Az utolsó akcióra május 15-én a landorhegyi Madách utcában került sor.

Az elrabolt ékszerek. Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Minden alkalommal az áldozatok nyakából tépték le a láncot, pontosabban: egyikük támadott, míg társa biztosított. Sőt az is előfordult, hogy a támadó után eredő szemtanúkat a közelben várakozó másik férfi félrevezette, hogy társa elmenekülhessen. Összesen 450 ezer forint értékű ékszert zsákmányolt a két tettes, akik május 27-én kerültek rendőrkézre. Előzetes letartóztatásukat a bíróság csütörtökön, 30-án rendelte el.

Pénteken a sajtótájékoztatón megjelent a három károsult is, és átvehette a rendőröktől az értékeit. A tettesek ugyanis az ékszereket zálogházba adták, ezek céduláit pedig a rendőrök  megtalálták náluk, így hamar előkerültek az ékszerek is.

Panulin Tamás r. őrnagy átadja a nyakláncot az egyik sértettnek. Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A két férfi ellen lopás, valamint rablás miatt folyik eljárás, a harmadik esetben ugyanis az elkövető fellökte áldozatát, aki elesett és ujját törte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!