Rendőrségi

2011.09.15. 14:20

Gyanútlan emberek kezéből tépték ki a táskát

A nagykanizsai rendőrök kedden elfogtak egy iharosi férfit és egy inkei fiatalkorút, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt napokban idős emberek kezéből tépték ki a táskát, s így többek között készpénzt zsákmányoltak.

zaol.hu

Szeptember 5. és 10. között hét időskorú személyt támadtak meg Nagykanizsa keleti városrészben. A bűncselekmények elkövetői - akik a megtámadott személyek kezéből kitépték a táskát, majd futva elmenekültek - általában készpénzt, személyes iratokat, valamint élelmiszert zsákmányoltak.

Tekintettel arra, hogy rövid időn belül több sértett sérelmére követtek el ilyen jellegű bűncselekményt, a felderítés érdekében széleskörű nyomozást indított a Nagykanizsai Rendőrkapitányság. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően szeptember 13-án, kedden a nagykanizsai rendőrök elfogtak és előállítottak egy iharosi férfit és egy inkei fiatalkorú fiút, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmények elkövetésével.

Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság rablás, lopás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A gyanúsítottakat a Zalaegerszegi Városi Bíróság  szeptember 15-én előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatta portálunka Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.



Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!