Rendőrségi

2011.09.06. 16:20

Ezzel a tőrkéssel szurkáltak a fiatalok! (fotókkal)

Unatkoztak, hát romboltak azok a fiatalok, akik ellen a zalaegerszegi rendőrkapitányságon folyik büntetőeljárás. Eddig öt kamaszt gyanúsítottak meg a több százezer forintos kárt okozó bűncselekmények elkövetésével.

Arany Gábor

- Az első bejelentéseket június 30-án kaptuk, amikor három személygépkocsi hátsó gumiabroncsát szúrta ki valaki - kezdte a történet ismertetését Gelencsér Péter alezredes, a bűnügyi osztály megbízott vezetője.- A Hegyalja útról nyíló, rosszul megvilágított mellékutcákban parkoló járműveket szemelték ki a tettesek, akik az autók szélvédőjét hajfestő spray-vel is lefújták - tette hozzá.


Már folyt a nyomozás, amikor július közepén újabb tizenegy autót ért támadás. A többségén egy-egy abroncsot vágtak ki, de volt tulajdonos, akit két, illetve négy lapos kerék fogadott reggel. Ekkor is a Hegyalja útról nyíló kis utcákban parkoló gépkocsikra támadtak az akkor még ismeretlenek. A rendőrök azonban hamarosan nyomára jutottak az elkövetőknek, egy hat-hét fős társaságból három fiú vált ki és késő esti, éjszakai szórakozásként rongálta meg az autókat.

- Az ötlet egy 15 éves fiútól származik, aki otthonról hozta a tekintélyes méretű tőrkést, amivel az abroncsok oldalát kivágták. Ehhez megnyerte 18, illetve 19 éves barátját is.Találomra választották ki az autókat, senki ellen nem irányult a tettük, pusztán jó heccnek tartották. Az ötletadó 15 éves fiú tagadja szerepét az ügyben, de rendelkezésre állnak társai vallomásai - mondta az alezredes.


Ezzel nyugalom is költözhetett volna a városrészbe, de augusztusban újabb két autó gumiját szúrták ki, a Liszt-iskola előtti virágtartókat felborították, az épület dróthálós üvegét betörték. Az előzményekre tekintettel adódott, hogy a korábbi bűncselekmény elkövetőit is meghallgassák a nyomozók. Ekkor derült ki, hogy az előző sorozatot elindító 15 éves fiú újabb kezdeményezésével állnak szemben a rendőrök. Ezúttal is két társat talált maga mellé az értelmetlen időtöltéshez. A fiú ekkor is tagadott, ám a másik két 15 éves kamasz vallomása alapján a szerepe világossá vált a rendőrök előtt.

A nyári szünetben idejüket eltölteni nem tudó, az éjszakai órákban otthonról nem hiányzó fiatalok ellen rongálás és garázdaság miatt folyik a büntetőeljárás. A hasonló esetek elkerülésére a városrészben gyakoribbá tették a közterületi járőrszolgálatot, tudtuk meg az alezredestől, remélhetőleg ez segít, no meg elkezdődött az iskola.



Brutális zalai diákok - Klikk ide a dossziéért!


Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!