Rendőrségi

2011.08.12. 11:16

Holttestek az úton: felakasztotta magát a kettős gyilkos

Egy elszámolási vita miatt, késsel ölt meg egy férfi két embert péntek délelőtt a főváros XVI. kerületében, majd elmenekült és a lakásában öngyilkos lett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

MTI


Horváth Katalin Fanni tájékoztatása szerint a támadó a késsel egy 53 éves és egy 60 éves férfit sebesített meg a pékségnél, a Béla utcában; a két ember azonnal meghalt. A tettes elmenekült és fóti lakásában öngyilkos lett.

A rendőrség a támadó halálát közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, míg a XVI. kerületi gyilkosság miatt több emberen elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást - tette hozzá a szóvivő.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese egy más témában tartott korábbi sajtótájékoztatón azt mondta: a XVI. kerületi pékségben vita alakult ki az üzletfelek között, eközben "kés és fegyver is előkerült". A tettes elmenekült az élettársával, de nem sokkal később Fóti úti lakásában felakasztotta magát - tette hozzá. Közlése szerint mind az elkövető, mind a sértettek magyar állampolgárok voltak, a tettes élettársát jelenleg kihallgatják.

Az MTI-nek egy férfi, aki a két áldozatot és a feltételezett elkövetőt is ismerte, azt mondta, hogy a vita során a támadó elővett egy pisztolyt, amely elsült, és a férfi megsebezte magát. A két későbbi áldozat elfutott a helyszínről, de a férfi autóval utánuk ment, és mindkettőjüket leszúrta.

OLDALTÖRÉS: Holttestek az úton

Holttestek az úton

Holttestek az úton

Holttestek az úton

Az MTI értesülései szerint két holttestet találtak pénteken Budapesten, a XVI. kerületi Köztársaság útján; a két embert valószínűleg megölték, a feltételezett elkövető öngyilkos lett.
A kettős gyilkosság egyik áldozata a Köztársaság útja és a Béla utca sarkán fekszik, a másik a Köztársaság útján. A környéket a helyszínelés miatt lezárták. 
Az MTI úgy tudja, a feltételezett elkövető felakasztotta magát, a holttestét Fóton találták meg.
A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!