Rendőrségi

2011.04.01. 11:06

Prostitúcióra kényszerítettek egy fiatalkorú lányt

Prostitúcióra kényszerített, heteken át bezárva tartott, és többször meg is erőszakolt egy fiatal lányt egy 27 éves férfi Nyíregyházán - közölte a rendőrség pénteken.

MTI

A nyomozás adatai szerint a férfi meztelen képeket is készített a fiatalról, amelyeket egy örömlányokat hirdető internetes oldalon használt - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A százados hozzátette: a 17 éves, intézetben nevelkedő, de szinte állandóan szökésben lévő lány - vallomása alapján - pénztelensége miatt először önként vállalkozott prostitúcióra, amit később hiába próbált abbahagyni.    

Futtatója kezdetben kedvesnek tűnt, de végül minden bevételét elvette, ha pedig nem úgy dolgozott, hogy az a férfinek tetszett, életveszélyesen megfenyegette. A lány egy idő után elmenekült futtatója bérelt lakásából, és másutt, saját maga próbált prostitúciós tevékenységből megélni. A férfi februárban azonban rátalált, egy ügyfélként jelentkező barátjával kereste fel, kést tartottak a nyakához, és erőszakkal magukkal vitték.    

A szóvivő tájékoztatása szerint a 27 éves gyanúsított nem elégedett meg a kitartója által naponta megkeresett több tízezer forinttal, többször meglopta az éppen a lánnyal lévő kuncsaftokat, emiatt külön eljárás folyik ellene. A lánynak március 25-én sikerült megszöknie fogva tartójától, aki többször meg is erőszakolta. A férfit a rendőrség személyi szabadság megsértése, erőszakos közösülés, üzletszerű kéjelgés elősegítése, kitartottság, illetve tiltott pornográf felvétellel visszaélés megalapozott gyanújával őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését. Társa szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!