Rendőrségi

2011.02.02. 13:42

Elfogtak egy betörőpárost Szegeden

Mintegy két tucat betöréses lopás írható annak egy szegedi betörőpáros számlájára. A két gyanúsítottat kedden hallgatták ki és vették őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.

MTI

Tuczakov Szilvána tájékoztatása szerint a két gyanúsított - egyikük még alig múlt 14 esztendős - az elmúlt év ősze óta Deszken, Algyőn, Kübekházán, Szegeden és Szentesen tört be elsősorban boltokba, kocsmákba, és készpénz mellett különféle árucikkeket is magukkal vitt. Az eltulajdonított értékek között dohányáru, szerszámgép, öngyújtó, rágógumi és sorsjegy is volt.
   
A páros ellopott egy lezáratlan kerékpárt, és elvitt egy gépkocsiban hagyott navigációs készüléket is, a jármű ablakát betörve. Az eltulajdonított tárgyak értéke több millió forint.  Néhány esetben sikertelenül jártak, mert az ajtót vagy ablakot betörve bejutottak ugyan a helyiségbe, de nem tudtak elvinni semmit.
   
Az idősebb, 46 éves gyanúsítottnál tartott házkutatáskor a lopott dohányáru, kávé és italok egy kis része előkerült, ezeket a rendőrség lefoglalta.
   
A szegedi rendőrök vizsgálják, hogy a páros követett-e el további bűncselekményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!