Rendőrségi

2011.01.22. 15:48

Tragédia Alsóörsön: ámokfutó volt a gyilkos

Lezárult a nyomozás a tavaly augusztusban történt alsóörsi kettős gyilkosság ügyében. A tettes halála miatt az indíték csak feltételezhető, aminek gyökere valószínűleg az elkövető magánéleti problémáira, pszichés állapotára vezethető vissza.

zaol.hu

Az ügyészség, mint ahogy az már korábban is előrelátható volt, az elkövető halála miatt szüntette meg az eljárást. Minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Sz. Bálint volt a kettősgyilkosság elkövetője, tette után pedig önkezével vetett véget éltének. Erről dr. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője beszélt a Napló érdeklődésére.

Mint arról többször beszámoltunk, az augusztus 4-én elkövetett gyilkosságban egy rendőr, az almádi kapitányság munkatársa, Gamauf János főtörzsőrmester és az általa ellenőrzött autó egyik utasa, Németh Ádám egyetemista vesztette életét, mások pedig a gépkocsi ablakszilánkjaitól és a lövedékekből leváló repeszdaraboktól sérültek meg.

- Nagyon nehéz volt a nyomozás abból a szempontból, hogy egy olyan bűntényről van szó, amelyben a tettes és áldozata nem ismerte egymást. (A Magyarországon elkövetett emberölések túlnyomó többségét családon belül, rokonok, ismerősök követik el - a szerk.) A tettes és az áldozat között - a széles körben lefolytatott eljárás adatai szerint - semmilyen, sem személyes, sem üzleti kapcsolat nem volt - hangsúlyozta a szóvivő. Megemlítette ugyanakkor, hogy az elkövetőnek voltak kapcsolatai itt, rokonai élnek a Balaton-felvidéken, rendszeresen nyaralt a megyében.

Voltak lazább baráti kapcsolatai is, de ebbe nem tartozott bele Gamauf János. Ezt támasztja alá az ügyben meghallgatott 148 tanú, az itthon és Svájcban lefoglalt számítógépek háttértárolóinak, telefonlisták, illetve SIM-kártyák elemzése, továbbá elektronikus levelezés vizsgálata is. Egyetlen arra vonatkozó adat sincs, hogy Sz. Bálint és Gamauf János bármilyen formában ismerte egymást, a sajtóban megjelent erre vonatkozó információk, találgatások ellenére.

Sz. Bálint egyébként sem Svájcban, sem Magyarországon nem volt büntetve, a gyilkosság elkövetése előtt egy hónappal például közúti ellenőrzés alá vonták, de mindent rendben találtak nála. Vagyis esetlegesen egy rendőri eljárás, intézkedés miatti sérelem sem állhat a gyilkosság hátterében. További részletek a naplo-online.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!