Rendőrségi

2011.01.14. 15:04

Elítélték: el akarta gázolni a rendőrt

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés büntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a kadarkúti férfit, aki egy hónappal ezelőtt, ittas állapotban, el akart gázolni egy rendőrt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség pénteken.

MTI

Fekete Róbert főügyészségi ügyész tájékoztatása szerint a 26 éves férfit gyorsított eljárás keretében állították bíróság elé. A Kaposvári Városi Bíróság az ittas sofőrt két évre a közügyek gyakorlásától, másfél évre a járművezetéstől is eltiltotta - ismertette az ügyészség szóvivője.
   
A férfi december 15-én a kocsmából tartott hazafelé, amikor a rendőrök felfigyeltek az úton kacsázó autóra és leintették a járművet. A sofőr a lehúzott ablakon át szidni kezdte az iratait kérő járőrt, majd hirtelen nagy gázzal, a kormányt balra, a rendőr felé húzva elindult. Az intézkedő rendőrnek sikerült félreugrania a combját érő autó elől, amelynek kerekére a társa célzott lövést adott le. A defektes autóval menekülő férfit a járőrök a közeli Vótapusztán érték utol. 
   
Az ítélet ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!