Rendőrségi

2010.12.22. 13:22

Halálos karambol: frontálisan ütközött a Renault és a teherautó (frissítve)

Egy személyautó és egy fát szállító teherautó ütközött össze kedden délután 3 óra körül a Lispeszentadorján és Kányavár közötti útszakaszon. A balesetnek egy halálos áldozata van, ketten súlyosan sérültek.

zaol.hu

Kollegánk, Gyuricza Ferenc tájékoztatása szerint egy ezüstszürke Renault Laguna típusú személygépkocsi és egy fával megrakott Scania  ütközött össze mintegy 200 méterre Lispeszentadorjántól.

A Budafapusztáról Zalaegerszegre fát szállító tehergépkocsi vezetője kollegánknak elmondta, a személyautó a kanyarban megcsúszott, a hátulja kifarolt, s ettől kivédhetetlenül vágódott neki járműve bal elejének, illetve oldalának. Az ütközés következtében  a személygépkocsi  a szántáson állt meg, a  teherautó az árokba szaladt,s egy hatalmas rönk zuhant róla az úttestre.

Mint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Csizmazia Pétertől megtudtuk, a két jármű frontálisan ütközött.  A személyautóban hárman utaztak, közülük egy ember életét vesztette, kettőt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

 

- A személyautó oldalvást csúszott felém, s úgy is csapódott a teherautónak, amely az ütközés erejétől belecsúszott az árukba, a Renault Laguna pedig leröpült az útról - mondta a férfi megtörten. - A sofőr kiröpült a kocsiból, s méterekkel odébb zuhant a földre. A két utasa viszont a járműben maradt.

- A jobb első ülésen utazó férfi a helyszínen meghalt, rajta már nem lehetett segíteni, pedig azonnal hívtam a mentőket - mesélte.

Az  információink szerint 52 éves sofőrt kórházba szállították, a másik sérült pedig egy, a hátsó ülésen utazó tizenéves gyermek. A anyósülésen utazó, értesüléseink szerint huszonéves férfi a helyszínen életét vesztette.


Hogy a tragédiát mi okozhatta, azt a rendőrség még vizsgálja, az út állapota azonban az arra járók elmondása szerint már a baleset idején is csúszós volt, s mintegy másfél órával később hasonlót tapasztaltunk mi magunk is. Lenti felől érkezve az erdős részen néhol még hó fedte burkolatot.

A baleset szenvedett személyautó roncsai, illetve az abban szállított holmi több tízméteres körben szóródtak szét. A helyszínelés idejére a rendőrök az út mindkét sávját lezárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!