Rendőrségi

2010.11.16. 15:00

Előzetesben a takarékszövetkezetet kirabló férfi!

Még októberben rabolt ki egy búcsúszentlászlói pénzintézetet az a férfi, akit a napokban elfogott a rendőrség. Mint kiderült, a büntetett előéletű nyirádi lakos több helyütt is megpróbálkozott a Dunántúlon, hogy készpénzt szerezzen. A zalaegerszegi bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

zaol.hu


Október 11. - Fegyveres rabló Búcsúszentlászlón

Október 11-én érkezett bejelentés a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy akkor még ismeretlen férfi bement a Bak és Vidéke Takarékszövetkezet búcsúszentlászlói fiókjába és vélhetően egy fegyverrel a kezében az ott dolgozó alkalmazottakat arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt neki átadják. Az alkalmazottak a fenyegetés hatására átadták a kézipénztárban lévő pénzt a férfinak, aki ezt követően a mellékhelyiségbe terelte őket és - miután közölte velük, hogy egy ideig nem jöhetnek ki - a helyszínről gyalogosan elmenekült.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre indultak. Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások során, valamint a biztonsági kamera felvételének elemzését követően sikerült megállapítani az elkövető személyelírását. Ennek alapján egy 175 cm magas, 30-35 év körüli, a bűncselekmény elkövetésekor arcát testszínű harisnyával eltakaró, fején sötét színű baseballsapkát, felsőtestén szabadidő ruhát, kezén kesztyűt viselő férfit keresett a rendőrség.

A rablást követően a rendőrség közzétette a búcsúszentlászlói pénzintézet biztonsági kamerájának felvételeit:



Október 12. - Meghiúsult rablás Balatonlellén

A szomszédos megyék nyomozó hatóságaival történt kapcsolatfelvételt követően kiderült, hogy ugyanez a személy másnap, október 12-én a déli órákban vélhetően rablási szándékkal megjelent a balatonlellei Vágóhíd és Rákóczi utcák sarkán található pénzváltó- és utazási irodában. A férfi ekkor egy sötét színű farmernadrágot, fekete színű hosszú ujjú pólót viselt, fejére testszínű nylon harisnyát és egy baseballsapkát húzott. A férfi ekkor - feltehetőleg azért, mert a közelben egy rendőrautó várakozott - elállt rablási szándékától és távozott az irodából. A kezében ekkor az alkalmazott nem látott fegyvert. Az ügyben a Fonyódi Rendőrkapitányság rablás előkészületének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.


Október 16. - Révfülöpön járt a tettes

Ugyanez a személy október 16-án a déli órákban bement a Révfülöp, Badacsonyi u. 1. szám alatt üzemelő pénzváltóba, ahol vélhetően egy fegyverrel a kezében a bevétel átadására szólította fel az ott tartózkodó alkalmazottat, aki ennek hatására a pénzváltóban lévő készpénzt a férfinek átadta.


November 12. - A rendőrség elfogta a büntetett előéletű férfit

A nyomozás során beszerzett adatok alapján november 12-én, pénteken a kora reggeli órákban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Veszprémi Rendőr-főkapitányság és a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársainak bevonásával elfogtak és őrizetbe vettek egy 26 éves, büntetett előéletű nyirádi lakost, aki a fenti bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A Zalaegerszegi Városi Bíróság november 13-án elrendelte az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.  



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

Harisnyával a fején, fegyverrel támadt a rabló Búcsúszentlászlón (frissítve)

Fegyveres rablót keres a rendőrség! (fotóval)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!