Rendőrségi

2010.09.29. 10:36

Négy kamion ütközött a 86-oson (frissítve, fotókkal)

Kedden nem sokkal fél öt után négy kamion ütközött össze a 86-os főúton Zalalövő közelében. A baleset miatt az érintett szakaszt teljes szélességben lezárták. Az ütközésben egy sofőr könnyű sérülést szenvedett.

zaol.hu


A rendőrség szerdai közleménye

Kedden délután 16.20 órakor közlekedett a 86-os főúton Zalalövő felé egy lengyel állampolgárságú férfi egy Daf típusú tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A 37+250 kilométerszelvényhez érve későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító Daf típusú tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló szerelvényt, melyet egy horvát állampolgárságú férfi vezetett. A lengyel kamionos a fékezés hatására áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ám ennek során járműve elejével nekiütközött az előtte lassító tehergépkocsinak, amely ennek következtében nekiütközött egy előtte szintén forgalmi okokból lassító tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénynek.

A baleset bekövetkezésekor közlekedett Körmend felé egy szlovén állampolgárságú férfi, az általa vezetett, Iveco típusú tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Amikor észlelte, hogy előtte a Daf típusú tehergépkocsi áttér a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, az ütközés elkerülése érdekében jobbra kormányozta járműszerelvényét, melynek következtében a vízelvezető árokba borult.

A baleset során a fékezés hatására sávját elhagyó tehergépkocsi lengyel vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség a 86-os főút érintett szakaszát a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére 17.00 órától 22.05 óráig teljes szélességében lezárta.




Kedd délutáni beszámolónk

Mint Salamon Róberttől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk a négy kamionból egy az árokba csúszott.
Információink szerint két kamion koccant össze, az éppen akkor odaérkező harmadik  jármű vezetője elrántotta a kormányt, s nekiütközött a szembejövő negyediknek.  A baleset következében egy kamion az árokba csúszott és nekiütközött egy fának. Személyi sérülésről egyelőre nem tudni, számolt be a szóvivő.
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 86-os érintett szakaszát 17 órától teljes szélességben lezárták.  A forgalmat Körmendnél, a Szarvas Csárdánál, illetve Zalalövő központjánál elterelték. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!