Rendőrségi

2010.08.16. 15:10

A biztonsági őr lőtt, a rabló menekült

Hétfőn a kora délelőtti órákban rablási kísérlet történt egy gyenesdiási pénzintézetben. Nem ez volt az első a környéken, s a mostani rablás helyszínéről júliusban már vittek el pénzt. Az álarcos tettes ezúttal azonban zsákmány nélkül távozott, illetve menekült a pénzintézetből, miután a biztonsági őr figyelmeztető lövést adott le.

zaol.hu

Augusztus elején Alsópáhokon próbálták kirabolni a  Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet fiókját. Akkor az alkalmazott futamította meg a rablót, aki üres kézzel távozott. (A támadásról készült felvétel, melyet a rendőrség adott ki,  honlapunkon is szerepelt.) Egy hónappal korábban szintén Gyenesdiáson kíséreltek meg rablást. A támadó akkor pénzt is szerzett. Bár a kamera rögzítette,  s háromszázezer forintot ajánlottak annak, aki az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval segíti a nyomozó hatóságot, a tettes információink szerint azóta sem került meg. 

A mostani rablásról nem sokat tudni, a rendőrség szűkszavú közleményt adott ki, melyben a rablási kísérlet ténye mellett csak annyit közölnek, hogy a történteket követően a Zala megyei rendőri szervek több helyen ellenőrzőpontokat állítottak fel, majd a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megindította a nyomozást.

„Ennek sikere érdekében jelenleg több információval nem tudunk szolgálni” – állt a hivatalos rendőrségi közleményben. Próbáltunk ennél több információt kérni Csizmazia Péter sajtóügyeletestől, ám nem sikerült. Arra a kérdésre, hogy a mostani rablás helyszíne megegyezik-e azzal a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet gyenesdiási fiókkal, melyet mintegy másfél hónappal ezelőtt próbáltak kirabolni, a szóvivő ugyanazt mondta, mint ami a közleményben is állt: jelenleg nem nyilatkoznak. 

Munkatársunk viszont megtudta, a fiók azonos azzal, melyet július elején már egyszer kiraboltak, ám nem ez az egyetlen fiók, melyet többször  ért támadás. A Somogy és Zala megye határán lévő Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet balatonszentgyörgyi fiókját egy hónapon belül kétszer is kirabolták.

Szerettük volna tudni, hogy a környéken történt rablások között feledzhető-e fel valamilyen összefüggés, ám Csizmazia Péter erre is azt válaszolta, hogy erről még  nem nyilatkoznak. Információink szerint viszont hétfőn Gyenesdiáson vélhetően ugyanaz a személy rabolt, mint korábban, több helyen a térségben.

A támadó - ezúttal is -  álarcban, elmaszkírozott arccal, fegyverrel, vagy fegyvernek látszó tárggyal tért be a fiókba, ám nem volt szerencséje, a biztonsági őr ugyanis résen volt, figyelmeztető lövést adott le, mire a rabló menekülőre fogta a dolgot. A nyomozás forrónyomon indult. A helyiek nagyon bíznak benne, hogy végre elkapják - tudta meg kollegánk, Sámel József.

- Szeretnénk már, ha végre rendőrkézre kerülne a tettes - mondta munkatársunk érdeklődésére Czövek Imre, a takarékszövetkezet elnöke. Hasonlóképpen nyilatkozott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere is, aki úgy fogalmazott: a tettes megint kilesett egy pillanatot, szerencsére a biztonsági őr megakadályozta a rablást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!