Rendőrségi

2010.06.25. 12:49

Megvert egy természetvédelmi őrt egy testvérpár

Megvert egy természetvédelmi őrt egy testvérpár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Makkoshotykán, mert az őr korábban bejelentést tett a rendőrségen a két férfi által elkövetett falopás miatt.

MTI

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta: az eset kedden történt, amikor a természetvédelmi őr egy ismerősével sétált Makkoshotykán. A testvérpár odalépett hozzájuk és bántalmazni kezdte őket.
   
A sárospataki rendőrkapitányság nyomozói még aznap elővezették az egyik testvért, akinek már büntetés-végrehajtási intézetbe kellett volna vonulnia, épp falopás miatt. A másik férfit másnap reggel vette bűnügyi őrizetbe a rendőrség. Mindkettőjükkel szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és más bűncselekmények elkövetése miatt indult eljárás - közölte Dobi Tamás.
   
Hozzátette: az idősebbik testvér már hétszer állt bíróság előtt, egyebek mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság, testi sértés és lopás miatt. A rendőrség joggal feltételezte, hogy szabadlábon hagyása esetén megfélemlítheti és befolyásolhatja a tanúkat, illetve elrejtőzne, ezért a hatóság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására, amelyet a bíróság csütörtökön el is rendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!