Rendőrségi

2010.05.25. 13:03

Félmillió forintnyi csempészcigarettát találtak az M70-esen

Több mint félmillió forint értékű csempészcigarettát találtak a vám- és pénzügyőrök egy olasz rendszámú furgonban az M70-es autóúton - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának sajtóreferense kedden.

MTI

A Zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai a hosszú hétvégén, még pénteken éjszaka ellenőrizték az olasz forgalmi rendszámú furgont, amelyet egy román állampolgár vezetett - közölte Cséve Szabolcs.

A Románia felől Olaszországba tartó autóban a pótkerékben, a személyes poggyászokban és az első ülések alatt találtak rá a több mint 70 karton adózatlan cigarettára.

A vám- és pénzügyőri hivatal a csaknem félmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalta, a hatóság pedig jövedéki eljárásban több mint 550 ezer forint jövedéki bírságot szabott ki a román gépjárművezetőre. A sofőr a kiszabott jövedéki bírságot az eljárás során be is fizette - fűzte hozzá a sajtóreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!