Rendőrségi

2010.05.31. 15:00

Beismerte tettét a szombathelyi zsákos gyilkos

A lány meztelen, kötelekkel magzatpózba zsugorított holttestét többrétegnyi fóliába, plédbe és ipari csomagolóanyagba rejtette gyilkosa, majd fellógatta a szombathelyi Széll Kálmán utca egyik társasházának padlásán. A 23 éves M. Á. beismerte: március 25-én ő ölte a 17 éves lányt, akinek zsákba rejtett holttestét múlt csütörtökön találták meg.

zaol.hu


A gyilkosság részleteit hétfőn rendőrségi sajtótájékoztatón ismertették a vasi megyeszékhelyen, ahol elhangzott, a ház egyik lakásában élők már hetek óta érezték az elviselhetetlen bűzt, főleg a fürdő- és a gyerekszobában. Ezért az asszony múlt csütörtökön este becsengetett a szomszéd lakásba  ahol. M. Á. lánytestvére nyitott ajtót, és kérte, hogy nyissa ki a padlás ajtaját, és nézzenek körül, hogy megtudják: mi lehet a bűz oka – írja laptársunk, a vasnepe.hu.

A  két nő - mivel M. Á. testvére nem találta a kulcsot - leverte a lakatot az ajtóról, és a padláson megtalálták a padlótól 170 centiméter magasságban lógó bűzlő zsákot. Közben megérkezett M. Á. is, akivel levágták a zsákot. A lánytestvér állítólag megkérdezte a fiútól, hogy mi van a zsákban, de a fiú megtévesztő választ adott. Hogy mit mondott pontosan, azt nem árulták el a rendőrök.

 

 

A zsákot először a ház, majd a szomszéd épület kukájába akarta beletenni a testvérpár, de mivel nem fért bele egyikbe sem, a szeméttelep pedig már zárva volt, a lánytestvér autójával kivitték a város szélére, és a 87-es út mentén, egy bokros részen kirakták.

Közben a szomszédasszony a számára gyanús esetet bejelentette a rendőrség ügyeletén, így mire M. Á. és testvére visszaértek, rendőrök várták őket. Visszakísérték a rendőröket, és megmutatták a kidobott zsákot. A rendőrök a zsák felső részét szikével kivágták, akkor vált láthatóvá az emberi hajas fejbőr.

Az áldozat személyazonosságát a hozzátartozói a nyaklánca alapján azonosították. A gyilkosság  indítékáról nem beszéltek a rendőrök, annyit viszont elárultak, hogy M. Á. nem tervezte el előre az emberölést – számol be a vasi portál, ahol további részleteket is olvashat a kegyetlen gyilkosságról.
Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!