Rendőrségi

2010.04.28. 15:29

Felfüggesztett fogházat kapott a zalai médiavállalkozó

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt jogerősen 1 év 8 hónap - két év próbaidőre felfüggesztett -, fogházbüntetést kapott egy 68 éves zalaegerszegi médiavállalkozó. A férfi 3 éve Vas megyében balestet okozott, melyben Wagner András néhai szombathelyi polgármester édesanyja életét vesztette, Wagner András pedig 25 nap múlva a kórházban hunyt el.

MTI


A baleset 2007 májusában történt a 84-es főút kelédi elágazónál. A zalaegerszegi Lukácsffy Dénes Hondájával a kereszteződésben Jánosháza irányába akart kanyarodni, ám nem adott elsőbbséget a 84-es főúton, Sárvár felől a Balaton felé közlekedő szombathelyi Wagner Andrásnak. Az egykori városvezető el akarta kerülni a frontális ütközést, ezért elrántotta a kormányt, így bár a két autó csak érintőlegesen ütközött, Wagner András elvesztette az uralmát a jármű felett, átsodródott először a szemközti sávba, majd onnan a jobb oldalon lévő árokba vágódott, megpördült, végül egy fának csapódva megállt.

A baleset során Wagner András édesanyja a helyszínen életét vesztette, a néhai polgármester combcsonttöréssel szállították kórházba, majd nem sokkal később elhunyt. Halálát tüdőembólia és keringési összeomlás okozta – írja a vasnepe.hu.

 

A történteket - az elfogultság kizárása miatt - a győri városi bíróságon tárgyalták. Szakértők megállapították, Wagner András a 90-es táblánál mintegy 115-118 km/órával közlekedett, de a gyorshajtás nem játszott közre a balesetben, a Honda manővere olyan hirtelen történt, hogy korrigálni a KRESZ betartása esetén sem lehetett volna.

A bíróság mindennek fényében a 68 éves Lukácsffy Dénest halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek, büntetése 1 év 8 hónap fogházbüntetés, aminek letöltését két év próbaidőre felfüggesztették és 3 év 6 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől.

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott korát és azt a tényt, hogy korábban harminc éven át balesetmentesen vezetett.

További részletek a balesetről a vasnepe.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!