Rendőrségi

2009.04.06. 02:29

Motoroshalál a kanyarban

Zalaegerszeg (hp) - Szombaton délután tragikus, halálos kimenetelű baleset történt a 76-os főútvonalon, az alsónemesapáti útelágazás és a megyeszékhely közötti szakaszon.

Hajdu Péter

Fél négy után az emelkedőn hosszú kocsisor várakozott, s az útszakasz felső részén, az erdő előtt hatalmas füst, tűzoltó és mentőautók látványa fogadta az éppen zalaegerszeg felé tartókat. A helyszínhez közelítve kiégett, szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott motorkerékpár látványa tárult a várakozók szeme elé, s mintegy 50 méterrel feljebb egy motoros fiatalember letakarva feküdt az úton. A mentők még szemmel láthatóan dolgoztak, s röviddel későb megjelent a mentőhelikopter is. A baleset helyszíne fölött megállt a levegőben, megkezdte az ereszkedést, majd felemelkedett és a néhány száz méterrel lejjebb, a mező szélén szállt le. Mint megtudtuk, a motoros a helyszínen az életét vesztette.

A balesetről, amelynek körülményeit a rendőrség még vizsgálja, egy szemtanú elmondása alapján kaptunk képet. Eszerint az emelkedőn felfelé haladókat nagy sebességgel megelőzte két motoros. Az egyik tovább robogott a megyeszékhely felé, a másik azonban az emelkedő tetején jobbra ívelő kanyarban szemből belerohant a megyeszékhely felől felbukkanó Lada kombiba. A motor szinte felrobbant és kigyulladt. Információink szerint a gépkocsiban utazók között könnyebb sérülés fordult elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!