Rendőrségi

2007.12.22. 03:29

Autó repült a buszváróba

Sormás (pa) - Alig negyed órán múlt, hogy nem történt tömeges szerencsétlenség tegnap hajnalban a dél-zalai faluban, ahol egy személyautó törte ripityára az út melletti buszvárót.

Sámel József

A tegnapi baleset újabb bizonyíték arra, hogy a települést átszelő útszakasz komoly veszélyzóna, az elmúlt években egyébként több hasonló eset történt. Az anyagi kár most is jelentős, az autó - melyben 5 spanyol állampolgár utazott - kiszakított egy villanyoszlopot, majd az út melletti buszmegállóba repült. Az ütközés időpontjában szerencsére üres volt a buszváró.

- A baleset hajnali fél öt körül történt, az ütközés hangja akkora volt, mintha egy ágyugolyó robbant volna szét - jegyezte meg Csordás Csaba, aki az elsők közt érkezett a helyszínre. - A autóban ülők sem szenvedtek komoly sérüléseket, egyedül a sofőr fájlalta a fejét. Az azonban biztos, hogy nem 50 kilométeres sebességgel jöttek... Az autót valószínűleg a terelősziget dobhatta meg, aztán még a befagyott nyomvályún meg is csúszhatott.

A helyiek szerint egyébként a lehető legrosszabb helyen van a terelősziget, ugyanis a Letenye felől érkező járművek éppen a lejtőn lefelé lódulnak meg.

- Nem sokon múlt, hogy nem történt nagy szerencsétlenség, a falubeliek egy része ugyanis a hajnali öt órás busszal szokott munkába utazni - mondta Póczai Zoltán polgármester. - Úgy vélem: az út rossz állapota is közrejátszott abban, hogy ismét baleset történt, a nyomvályúkat mielőbb ki kell javítania a közútkezelőnek. Aztán azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy milyen egyéb forgalomlassító berendezéseket, eszközöket lehetne rendszeresíteni ezen a szakaszon.

A tegnapi baleset kapcsán Büki Zoltánt, a Magyar Közút Kht. megyei igazgatóságának forgalomtechnikai osztályvezetőjét is megkérdeztük. Mint mondta: szerinte a terelősziget nincs rossz helyen, csupán a sebességkorlátozást kellene betartani. A lakott területet és a forgalomlassító eszközt ráadásul táblák is jelzik. A szakember szerint a főúton ennél több óvintézkedést nem lehet tenni, ám ha az önkormányzat igényli, akkor újabb helyszíni szemlét tartanak Sormáson.

Ezek is érdekelhetik