Rendőrségi

2007.10.13. 02:25

Tíz hónap fogház halálos balesetért

Zalaegerszeg (ag) - Halálos balesetet okoztak, ezért 10 hónapi, felfüggesztett fogházra ítélték azokat a gépkocsivezetőket, akiket a minap ítélt el az egerszegi bíróság.

MTI

Az első személygépkocsit vezető fiatalasszony olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét veszítette. A hátsó ülésen ülő kisfia nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel került ki a roncsból.

Az olasz sofőrt a Zalaegerszegi Városi Bíróság 10 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Ennek végrehajtását három esztendőre felfüggesztették, és emellett ugyanilyen időtartamra eltiltották a járművek vezetésétől. Az ítélet nem jogerős.

A kilimáni Szigeti István (22) tavaly szeptember 5-én este nyolc óra előtt pár perccel okozott halálos balesetet.

A fiatalember Mitsubishi személygépkocsijával a hahóti Deák utcában robogott, jobbján barátnőjével. A gépkocsi az út középvonalán haladt, átérve a menetirány szerinti bal oldalra is. A Deák Ferenc utca 7. szám előtt akart átkelni egy idős, kerékpárját toló férfi, akit a gépkocsi az út bal oldali szélétől 1,2 méterre elütött. A szerencsétlen ember felvágódott a motorháztetőre, és onnan több mint harminc méterrel odébb zuhant le. Életét nem lehetett megmenteni, sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A fiatal autóst az egerszegi bíróság halált okozó közúti baleset gondatlan okozásában mondta ki bűnösnek és 10 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Ennek letöltését három év próbaidőre felfüggesztették. A sofőrt három esztendőre eltiltották a közúti járművek vezetésétől is. Az ítélet jogerős.Hiába húzódott le

az út jobb szélére, belerohant a kamion

Ezek is érdekelhetik