Rédics

2015.08.14. 08:46

Ellenőrzés a szlovén-magyar határon

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége csütörtökön a hajnali óráktól közúti ellenőrzést tartott Rédicsen a magyar-szlovén határnál.

Az ellenőrzés célja a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok teljesülésének vizsgálata és a szabálytalan szállítások felderítése volt. A katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelője, Anda Attila tű. alezredes  a veszélyes áruk szállításának ellenőrzésbe bevonta az igazgatóság Katasztrófavédelmi Sugárfelderítő Egységét is amelynek feladata többek között az illegális radioaktívanyag-szállítások kiszűrése. A helyszínen sor került a belépő teher,- és a személyi forgalmat ezirányú vizsgálatára is. A több órán át tartó ellenőrzés megnyugtató eredményt hozott, hisz Szlovénia irányából illegális, illetve szabálytalan szállítmány annak időtartama alatt nem érkezett hazánkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!