Rédics

2015.03.26. 07:10

Egészségügyi állapotfelmérés Rédicsen

Rédics - A hölgyek bizonyulnak aktívabbnak az egészség megőrzésében és az egészségi állapot felmérésekor is.

Korosa Titanilla

A határmenti település kultúrházában rendezett a Napsugár Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat egészségügyi állapotfelmérést felnőtteknek szerdán a helyi védőnővel közösen. A felnőttek súlyukat, magasságukat, testtömegindexüket, vérnyomásukat és vércukor szintjüket is ellenőriztethették, valamint az egészséges életmód jegyében hasznos táplálkozási tanácsokat is kaptak.

Bujdosóné Bagó Judit, a szolgálat vezetője elmondta, több alkalommal is szerveznek hasonló állapotfelmérést, amiken rendszerint a hölgyek vannak többségben. Velük szemben a férfiak nehezen nyílnak meg és néznek szembe problémáikkal. Legtöbb esetben az is igaz, hogy a hölgyek foglalkoznak többet magukkal, testükkel és szellemükkel egyaránt, illetve ha csoportosan szólítják meg őket, szívesebben vesznek részt ilyen és más rendezvényeken is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ottjártunkkor a helyi Nyárútó Nyugdíjas Klub tagjai - csak hölgyek - érkeztek a vizsgálatokra.

- A vizsgálatok során jelentkező leggyakrabb probléma az elhízás, inkább a nőknél fordul elő, de a férfiak sem kivételek - folytatta Bujdosóné Bagó Judit. - Ennek oka lehet mozgásszervi betegség is, nem csak életviteli kérdés.

A képen Horváth Erzsébet és Vargáné Mileji Klára védőnő. Fotó: Korosa Titanilla

Az állapotfelmérést követően helyi felső tagozatos diákoknak tartottak elsősegélynyújtási ismereteket, ahol a kisebb balesetek kezelését, gézhasználatot, sebkötözést tanulhatták meg, valamint tájékoztatást kaptak arra vonatkozóan, hogyan tudnak gyorsan és hatékonyan segítséget kérni baleset esetén.

- Korábbi tapasztalatainkból kiindulva a diákoknál fehér folt az elsősegélynyújtás, kevés az erre vonatkozó ismeretük, így szükség van arra, hogy erről tájékoztatást kapjanak - tette hozzá.

Címkék#Rédics

Ezek is érdekelhetik