Rédics

2015.03.20. 20:20

Csönddel cserepezve - Lenti szépirodalmi antológia

Rédicsen pénteken kora este mutatták be a Csönddel cserepezve - Lenti szépirodalmi antológiát.

Korosa Titanilla

A kötet 12 lenti, környékbeli és muravidéki költő, író műveit tartalmazza. A kultúrházban megrendezett irodalmi esten egyben megemlékeztek a néhai Utassy József költőről is közelgő születésnapja alkalmából, akinek művei az antológiában is helyet kaptak. Munkássága ma is szellemi motorja a helyi irodalmi közösségnek.

Az antológia szerzői közül öten - Soós József, Utassy József képviseletében felesége Horváth Erzsébet, Dezső Katinka, Dezső Márton és Garai László - is kapcsolódnak Rédicshez, ők mind részt vettek a találkozón. A műsor elején versmondók mutatták be a jelen lévő szerzők életútját, illetve több művük is elhangzott, majd Szemes Péter, a kötet szerkesztője beszélt a kiadvány tartalmáról és összeállításáról.

A képen balról jobbra: Soós József,Szemes Péter, Kondákor Gyöngyi, Lukács Iza, Garai László. Dezső Katinka, Dezső Márton a bemutatón. Fotó: Korosa Titanilla

Az est zárásaként a zalaegerszegi Énekmondó Együttes előadásában hallhatott a közönség megzenésített verseket.

Az irodalomtörténeti antológia a Pannon Írók Társasága Lenti Csoportja, a Csordás János Kör kezdeményezésére valósult meg a helyi önkormányzat és a Zala Megyei Közgyűlés támogatásával.

Címkék#Rédics

Ezek is érdekelhetik