Receptek

2014.02.03. 17:00

Hasznos tippek kocsonyafőzéshez

Most, hogy ilyen fagyosra fordult az idő, elérkezett az ideje a kocsonyafőzésnek. Íme, néhány tipp.

Munkatársunktól

Ahhoz, hogy a kocsonya jól megdermedjen, sok bőrös húst kell felhasználni hozzá: körmöt, csülköt, fejhúsokat.

Pikánsabb lesz az íze és szebb a színe, ha füstölt húst is teszünk bele, de ne legyen túlsúlyban, mert akadályozza az alvadást.

Ha füstölt csülköt is felhasználunk, azt előre áztassuk be. Ilyen esetben lehet, hogy egyáltalán nem kell sózni a levet.

Egy kilogramm húsra másfél liter vizet számoljunk.

Nagyon lassan főzzük a kocsonyahúst, a habját többször is szedjük le.

A főzőidőnek kb. a kétharmadánál ízesítsük borssal, pár babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel.

A tűzről levéve húscsipesszel szedjük ki, és csontozzuk ki a húsokat.

A léhez öntsünk egy dl hideg vizet, alaposan szűrjük meg, a zsírt is szedjük le róla.

A felszelt húsokat és a zöldségeket rendezzük tányérokra és öntögessük rá a levet.

A tányérokat tegyük megalvadásig hűvös helyre, de ne hűtőszekrénybe!

Címkék#kocsonya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!