Receptek

2013.04.29. 08:31

Medvehagymás krumpliprósza

Tart még a medvehagyma szezon, Kőrösi Ferencné Manyika is ehhez illő receptet ajánl, a medvehagymával bolondított krumpliprószát.

Ami a prósza készítését illeti, ahány ház, annyi szokás. Manyika az alábbi módon állítja össze: a nyers reszelt krumpli mennyiségétől függően egy kis vagy nagy pohár joghurt, só, bors, egy egész tojás, egy marék reszelt sajt, lehet füstölt is, és annyi liszt, amennyit felvesz. Jól összedolgozzuk, és beleteszünk  7-8  lekaccsozott, megmosott és apróra vágott medvehagymát.

A palacsinta sütőt megkenjük zsiradékkal, egy kanál segítségével elterítünk a közepén egy  adag masszát és mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Apróra vágott, kisütött szalonnát, pörcöt is tehetünk bele és a zsírját használjuk fel a sütő kenéséhez.

Sima, vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!