Pusztaszentlászló

2010.12.13. 17:46

A Messiás eljövetelét ünnepelték Pusztaszentlászlón (fotókkal)

Andrást követő vasárnapon kezdetét veszi az advent időszaka, a várakozás és felkészülés az Úr eljövetelére. Ehhez az ünnepkörhöz számos hiedelem, babona és népszokás tartozik. Ezek közül talán az egyik legelterjedtebb a betlehemezés. Ezt a liturgiát elevenítették fel a Madárfa Waldorf Iskola növendékei szombat délután a pusztaszentlászlói kultúrházban.

Varga Jánosné

Jézus születésének történetét már az Újtestamentumból jól ismerjük. Így karácsony közeledtével  ezt a jellegzetes év végi szokást, a Megváltó születésének körülményeit dolgozták fel és vitték színpadra a Waldorf Iskola pedagógusai, tanítványaikkal közösen.

Az előadás egyszerű  és életszerű megformálással , kiváló előadásban  magával ragadta a közönséget.  A darab befejeztével minden szereplő  gyertyát gyújtott és elvitték a "fényt" az emberekhez.Megható,jó érzés volt részese lenni a megemlékezésnek. Őrizzük még sokáig az évszázadok alatt kialakult  felbecsülhetetlen szellemi értéket.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!