Púder Nélkül

2015.02.18. 12:05

Kell hozzá némi vagányság is - bármelyik testrészünkön viselhetünk ékszert

A testünk díszítése része az életünknek, tehetjük ruhával, sminkkel, ékszerekkel. Utóbbinak van egy fajtája, ami hosszú távon is megmaradhat.

Takács-Horváth Viktória

A testékszerek fajtáiról, behelyezéséről beszélgettünk Hantos Hajnalka piercerrel (testékszer behelyező).

– A hölgyek körében még mindig a köldök piercing a legnépszerűbb, hiszen ez tényleg akkor kerül csak közszemlére, ha az illető akarja. Fiúknál a szemöldökbe helyezett testékszer a legkeresettebb. Mindkét nem kedveli a nyelv, ajak, valamint a fül porcos részeibe helyezett ékszereket, de azért még mindig a nők kérik gyakrabban a testékszert – tudtuk meg Hajnalkától. – Gyakorlatilag a test bármely részére rakható percing, eddig minden kívánságot tudtam teljesíteni.

A testékszer viseléséhez kell némi vagányság, leggyakrabban fiatalok kérik, de volt már negyvenes vendége is, aki ennyi idős korára érett meg rá, hogy megbánás nélküli döntést hozzon.

– Amikor megszületett az elhatározás, hogy szeretnénk a piercingesek táborát gyarapítani, érdemes átgondolni, hol akarjuk viselni a testékszert – folytatta Hajnalka. – Mindenki tudja, hogy a saját iskolájában, munkahelyén mik az elvárások, ám ha ezek szigorúak, akkor is számtalan lehetőség adódik a testékszer „elbújtatására".

Hantos Hajnalka (jobbról) Takács Alexandra fülét díszíti. Fotó: Katona Tibor

Ha már megvan a milyet és hova, akkor jöhet a hogyan kérdése. A gyógyulás testrésztől függően átlagosan 2-3 hét, de ez egyénileg eltérő lehet. Ha a vendég betartja a piercer által megadott szabályokat, nem lehet gond.

– Mindig elmondom, ha bármi probléma van, nem a szomszéd nénitől kell választ várni, tőlem kérjenek segítséget. Ilyenkor vissza is rendelem kontrollra a vendéget.

Hajnalka már hatodik éve dolgozik piercerként, és általa került a városba a microdermal nevű testékszer, ami mára nagy népszerűségnek örvend. A microdermal bőr alá helyezett talppal rögzül, erre csatlakozhat nőknél a strasszkő, fiúknál a fém gömb vagy szeg alakú ékszer. Gyönyörűen lehet vele tetoválásokat díszíteni. Elmondja még, a piercerek nem használnak belövő pisztolyt, mert tűvel pontosabb szúrást lehet ejteni, nem roncsol, gyorsabban gyógyul. Arról nem is beszélve, hogy porcos területet szigorúan tilos lőni, pisztollyal csak a fül alsó, puha része díszíthető.

Hantos Hajnalka kizárólag titánium ékszert helyez be, ami gyakorlatilag nullára csökkenti az allergia veszélyét, így orvosi fémre vagy nikkelre érzékeny személy is hordhatja. Ám erre az esetre vonatkoznak a legszigorúbb otthonápolási szabályok.

– Sajnos, rendszeresen jönnek hozzám vendégek elrontott piercingekkel. mert esetleg megcsináltatták féláron valakinek a lakásán, aki az internetről nézte le a módszert. A piercer szakmát iskolában, tanfolyamokon tanítják. Ezért azt tanácsolnám, hogy mindenki tájékozódjon, s válasszon megfelelően képzett szakembert, hiszen ha nem adottak a feltételek, fennáll a fertőzésveszély és sokféle szövődmény is kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!