Púder Nélkül

2011.03.06. 07:12

Bőrszoknya vagy farmer? Mindkettőben csinos a szépségkirálynő

Fotózásokon, az azokat követő partikon szebbnél szebb vagy éppen elképesztő extravagáns ruhakölteményekben jelenhetett meg. Ma vajon melyek a kedvenc ruhadarabjai a Miss World Hungary 2004-es győztesének?

Péter Gyöngyi

A legtöbb kislány álmodozik róla, milyen jó lenne szépségkirálynőként csodás ruhákban, csodás helyeken megjelenni, pózolni. A zalaegerszegi Orbán Veronika fejére 2001-ben került először korona, a Zalai Hírlap megmérettetését, a Zala Szépét nyerte meg. Három évvel később a Miss World Hungary győzteseként mosolyoghatott a színpadon, de a Miss Universe Hungary, illetve két törökországi megmérettetés is szerepel a listáján, na és persze a Miss World kínai világdöntője.


A sikerek – a 2001 és 2007 közötti időszakban – utazásokat, örömteli feladatokat, fotózásokat hoztak magukkal: – A legkülönlegesebb ruha, amit a magánéletben biztosan nem vettem volna fel, egy lila színű, csillámló anyagból készült, csipkékkel és egy hatalmas csattal díszített overall volt. A másik általam kevéssé kedvelt darab pedig a „national” kosztümöm, mivel a válltöméses, fodros formák nem állnak hozzám közel... Kipróbálhattam, felvehettem mindenféle ruhát, cipőt, ennyi tulajdonképpen elég is volt az extravagáns öltözködésből. Azóta tűsarkú sem nagyon volt a lábamon – említette Veronika, akivel munkahelyén, egy fodrászüzletben találkoztuk. Az utóbbi években ugyanis, noha a szépségiparban maradt, a másik oldalon áll: hölgytársai ápolt, csinos megjelenésén dolgozik nap mint nap.

– Ma már sokkal inkább a kényelem a meghatározó, a ruhásszekrényem tartalma is ez alapján áll össze: a hétköznapokban farmert, pólót, laposabb sarkú cipőt, csizmát vagy éppen tornacipőt viselek. Egyébként a divat is a praktikum felé fordult, régen például el sem tudtuk volna képzelni, hogy esős időben gumicsizmát húzzunk... Természetesen nem „száműztem” a szoknyát sem, de ha azt veszek fel, akkor is a kényelemre törekszem, ilyenkor télen garbóval, csizmával hordom. Ha meg kellene határoznom a stílust, azt mondanám, sportosan elegáns, tehát természetesen nem melegítőben indulok a munkahelyemre. A kiegészítőket is kedvelem, megveszem, mert nem mindig tudok ellenállni a szép daraboknak, de ahhoz például, hogy felvegyek egy karkötőt, egy pár elegánsabb fülbevalót, eleve csinosabb ruhát kellene választani.

Reggelente nem sokat bíbelődik az öltözködéssel, 7 órakor már a vendégek rendelkezésére áll. Persze, ha jobban ráér és például ünnepi eseményre, szórakozóhelyre készül, megadja a módját, megfontolja, mit vegyen ki a szekrényből, előkerülhet a bőrszoknya, a bőrnadrág. Ugyanakkor évszaktól is függ, hány percet szán a választásra:
– Nyáron több időt töltök azzal, mit mivel vegyek fel, télen ez valahogy háttérbe szorul – említette. Férje,

Tamási Gábor az egyik egerszegi konditerem irányításával foglalkozik, hétköznap így esetében is a sportos ruhák dominálnak, az elegánsabb viselet nála is hét végén kerülhet elő. A pár tehát az öltözködést tekintve is összhangban van. Amúgy Veronikától sem áll távol a mozgás, hiszen amint kellemesre fordul az időjárás, kerékpárral közlekedik. Mint mondja, annyi ruhája van, mint bárki másnak, csupán a régi estélyik – melyekbe ma, évek elteltével is kényelmesen „belefér” – jelentenek egy gardróbnyi pluszt.

– Keresztlányom az, aki szívesen nézegeti ezeket, gyakran fel is próbálja a különleges darabokat – említette Veronika. – Azért persze én is rájuk pillantok, illetve van egy-kettő, amit átalakítottam. Volt például egy gyönyörű estélyim, amit nagyon szerettem: abból egy elegáns miniruha készült. Az egyszerű, testre simuló, letisztult fazonokat kedvelem. Régen is megvoltak a kedvenc színeim, a feketét, a fehéret és a türkízkéket szeretem ma is. A trendet nem igen követem, amilyen irányba változott, az régen is távol állt tőlem: a fodros, rózsás díszítést nem érzem a magaménak...


ROSSZ GÉPRE KERÜLT A CSOMAG
Egyebek mellett Barbadosra, Dominikára, a Maldív-szigetekre és Törökországba is eljutott a fotózásoknak, versenyeknek köszönhetően. A Miss World kínai döntőjén egyébként – „ruhaügyben” – némi kellemetlenség is érte, mivel bőröndjét rossz gépre rakták, így aztán néhány napot kénytelen volt kölcsön kapott ruhákban tölteni. Veronika egyébként már a kezdeti sikerek idején is úgy nyilatkozott, hogy békés, boldog családi életet szeretne, így aztán nyugodt szívvel hagyta maga mögött a szépségipart, különösképpen, hogy Egerszegről sosem költözött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!