Programok

2015.08.27. 09:45

Indul a vadászati szezon

A nyári végi települési-közösségi együttlétek rendezvényei várják a zalaiakat

Zalai Hírlap

Békásgödri játszótér

Nemesrádón szombaton falunapot szerveznek, melynek keretében fél háromkor adják át a Békásgödri játszóteret, amely 17 949 625 forintos uniós támogatásból valósult meg. A főzőversenyi viadal mellett délután Nemesrádóért emlékplakettek találnak gazdára.

Paraszai elszármazottak

Először szervezik meg a paraszai (Kustánszeg melletti település) elszármazottak találkozóját, amit szombaton 10 órától rendeznek meg a paraszai faluháznál.

Pogácsa fesztivál

Bazitán az óvoda udvarán tartják meg szombaton 14 órától a pogácsafesztivált, melynek keretében a sport- és kulturális programok mellett házi pogácsákat értékel a zsűri, a legjobban értékes díjat kapnak.

D CLINIC kiállítás

Zalaegerszegen a mosodában (Rákóczi u. 2-4.) pénteken este hétkor kerül sor az itt tartózkodó külföldi képzőművészek második zárótárlatára.

Gólyadombi fesztivál

A zalaegerszegi kaszaházi városrészben gólyadombi fesztivált tartanak szombaton 10-18 óra között a Verőfény utcában. A programban gyermek játszóház és zenés műsorok szerepelnek.

Falunapok

Zalaszentbalázson szombaton 14 órától rendeznek falunapi ünnepséget, melynek keretében az új kemence-szín is felavatásra kerül. Emellett kulturális és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket, lesz főzőverseny, vízi foci bajnokság, légvár és arcfestés is. Hosszúvölgyön szintén szombaton ünnepel a falu közössége. A rendezvényen fellép az újudvari dalkör, a nagybakónaki színjátszók és a helyi dalostársak is énekelnek. Nemesnépen vasárnap tartják a falunapot. A program délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisével kezdődik, ezzel párhuzamosan indul a főzőverseny. A délután fél háromtól a csesztregi Korhatártalanok Klubja dalköre, majd Solymos Tóni lép fel a településen. Vasárnap Tormaföldén rendeznek falunapot. A faluházban 11.30 órakor kezdődik a mise, majd 15 órakor labdarúgó meccs lesz, 17.15-kor lép fel a Kerka Táncegyüttes, a letenyei iskola tánccsoportja. 18.15-kor a Leslie Night Band, 18.45-kor a Fourtissimo zenekar játszik.

Termelői vásár

Szombaton reggel 8 órától nyárutói termelői vásár veszi kezdetét a Felsőrajki Várudvarban a pajta alatt.A vásáron a környező települések kistermelői és önkormányzatai által megtermelt termények lesznek kaphatók.

Ponty így jó

A hét végén a Pontyfesztivál várja a kikapcsolódni vágyókat Vonyarcvashegyen, a Rendezvénytéren. Ma 20 órakor Mario műsora, majd a Leslie Night country show szórakoztatja a közönséget. Szombaton 18 órakor Varázshangok kreatív játszóház kezdődik. 19 órakor Somos Zoltán és Farkas Edina operett és musical esttel, 20 órakor Bálint NatáLia operaénekes és Jevgenyíj Alexejev zongoraművész Komolyzenészek poptól a rockig című műsorral lép színpadra, a fesztivált retro dico zárja majd.

Kisállat fajtabemutató

Kiállításra várja az érdeklődőket a Keszthelyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete szombaton 9-17 óra és vasárnap 9-15 óra között Cserszegtomajra, iskola udvarán.

Szalmafesztivál

Kerkaszentkirályon szombaton rendezik meg a már hagyományos szalmafesztivált, amely keretében szalmaszobor-építő versenyt is hirdettek. A szobrok már elkészültek, a fesztiválon az eredményhirdetést tartják. A program hét órakor horgászversennyel kezdődik. Délután három órától zajlanak a kulturális programok, kísérőrendezvényként kézműves vásár, játszóház, illetve egészségügyi szűrővizsgálatok is várják az érdeklődőket.

Kispályás labdarúgás

Muraszemenyén szombaton délelőtt kilenc órától kispályás labdarúgó tornát tartanak.

Bográcsfesztivál

Lendván szombaton tartják a Bográcsfesztivált, amelynek főzőversenyére száz csapatot várnak. A délután folyamán gyerekprogramok és kulturális bemutatók várják az érdeklődőket.

A lendvai vasút 125 éve

Lendván a Galéria és Múzeum, a Lindva Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete szervezésében szombaton délelőtt 10 órakor nyílik kiállítás A lendvai vasút 125 éve címmel. A tárlatnak a Galéria és Múzeum Fő utca 52. szám alatti terme ad helyet.

Nyári Esték zárása

Pénteken Lentiben 20 órától a Rendezvény téren a Lenti Nyári Esték záró programján a Gríz zenekar, majd a Csepregi Éva táncdalénekes lép fel.

Ezek is érdekelhetik