Hirdetés

2023.08.29. 09:00

Befejeződött a Rendház-kiváltás Búcsúszentlászlón

Új otthonokba költözhetett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézményének 72 ellátottja. A fogyatékossággal élő és pszichiátriai betegek Esztergályhorvátiban, Felsőrajkon, Zalalövőn, Zalaszentivánon, Vaspörön és Nagykanizsán kaptak un. támogatott lakhatási ellátást. Az EFOP-2.2.2-17-2017-00028 azonosítószámú, „Rendház kiváltás Búcsúszentlászlón” elnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió 1,033 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

A projekt megvalósítása során a Zala Vármegyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény székhely intézményéből 12 fő fogyatékossággal élő és 60 fő pszichiátriai beteg ellátott került elhelyezésre Esztergályhorváti, Felsőrajk, Zalalövő, Zalaszentiván, Vaspör, valamint Nagykanizsa településeken. A kiváltás során Esztergályhorvátiban kettő 10 férőhelyes lakóépület, Felsőrajkon, Zalalövőn, Zalaszentivánon és Vaspörben egy-egy 12 férőhelyes lakóépület felépítése, Nagykanizsán egy 4 férőhelyes lakás felújítása történt meg, melynek eredményeképpen 72 támogatott lakhatási férőhely jött létre.

A projekt célja a fogyatékossággal élő, pszichiátriai beteg, továbbá szenvedélybeteg személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, nagy létszámú intézményi ellátás teljes körű kiváltása, és a lakók igényeinek megfelelő, magas minőségű, hozzáférhető közösségi alapú ellátás biztosítása.

A kiváltott intézményben szolgáltató központ kialakítása valósult meg, ahol étkeztetés, házi segítségnyújtás és közösségi ellátások vehetőek igénybe. A szociális szolgáltató központ az alapszolgáltatások nyújtásán túl fejlesztő foglalkoztatás keretében biztosít munkalehetőséget a lakók részére.

A támogatott lakhatást biztosító házakba bútorokat, háztartási gépeket, kiegészítő eszközöket, a Szolgáltató központba irodabútorokat, informatikai eszközöket, ipari gépeket szereztek be a projekt költségvetéséből, valamint az ellátottak számára egy darab 9 személyes gépjárművet is vásároltak.

További információ kérhető:
Spilák Beáta projektmenedzser
[email protected], +36 70 886 8671
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában