Szponzorált tartalom

2018.09.13. 13:19

Nélkülözhetetlen kisgépek a kertben

Vannak, akik imádják a családi házuk kertjét. Mások inkább csak a rengeteg munkát látják benne. Ezért is jó, hogy vannak olyan kerti eszközök és szerszámok, amelyek mindenki életét megkönnyítik.

Mert nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy gondosan ápolt kertben az ember megihatja a kávéját, vagy grillpartit szervezhet a barátoknak. Büszkén mutogathatja, hogy az ő kertjében bizony tényleg zöld a fű. Az, hogy ebbe mennyi időt és munkát fektet, már más kérdés. Az biztos, hogy a kiváló minőségű kerti gépek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ne kelljen az egész hétvégét a kert rendezésével tölteni!

 

MTD, a márka

Az amerikai MTD, azaz a „Modern Tool and Die Company”, magyarul Modern Szerszám- és Gépgyártó Vállalat, az egyik legjelentősebb kertápoló kisgépeket előállító cég. Szinte minden kertészeti munkához találunk megfelelő berendezést kínálatukban. Ezek mindegyike felhasználóbarát és strapabíró gép.

Az MTD márkájú gépeket Magyarországon is gyártják, amelyeket a kertek szerelmesei a primanet.hu oldalon is megvásárolhatnak. Vegyük sorra, hogy milyen eszközökre lehet szüksége egy igazán gondos kertésznek!

 

A fűnyírás

A kertünk adottságait figyelembe véve, azaz, hogy milyenek a terepviszonyok és mekkora a mérete, sokféle fűnyíróból választhatunk. Kisebbekhez elegendő egy elektromos fűnyíró, közepesekhez és nagyobbakhoz már a benzines ajánlott, vagy a fűtraktor.

 

 

Ha a kertünknek vannak olyan részei, amelyekhez a fűnyíró túl sok, mert egészen kicsi területen kell nyírni, akkor jól jöhet egy szegélyvágó fűkasza vagy egy szegélynyíró is.

 

Kertgondozás haladó szinten

A fűnyíráson túl még sok-sok teendő lehet a kertben. Ha van például sövény, akkor a sövénynyíró és sövényvágó könnyítheti meg az életünket.

Ezenkívül ha vannak fáink, és nemcsak örökzöldek, akkor az őszi időszakban jöhet jól egy lombfúvó, mert utána sokkal egyszerűbb bezsákolni az elszáradt leveleket zöldhulladékként, ha nem a komposztra megy. A gyerekeket teljesen lenyűgözi, amikor látják, hogy a közterület fenntartók a lombszívó géppel róják az utcákat és a parkokat... Ma már a hobbi kertészek számára is elérhetőek a kerti lombszívók, amellyel sok időt spórolhatunk meg magunknak!

Ha azt szeretnénk, hogy miénk legyen a legzöldebb gyep a szomszédságban, nagy hasznunkra lehet egy gyeplazító vagy gyepszellőztető berendezés is!

 

Mindent a fáról

Előfordulhat, hogy a kertünkben ki kell vágni a beteg, vagy elhalt fákat. Vagy, ha rendszeresen gondozzuk a gyümölcsöst, akkor az ágakat is vissza kell metszeni. Az MTD kínálatában ehhez is találunk gépeket, ilyen az elektromos láncfűrész, az elektromos ágaprító vagy épp a rönkhasító.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában