HIRDETÉS

2018.08.20. 15:30

Lábtorna a jakuzziban térdfájdalom esetén

Az általános térdfájdalmak bármelyik életkorban, akár még gyerekként is képesek megkeseríteni az emberek mindennapjait, és nagyon ritkán találkozhatunk olyan megoldással, amely gyógyszer nélkül képes enyhülést hozni.

A térdfájdalom oka lehet túlerőltetés, egy rossz mozdulat, de akár valamilyen kopás következménye is, ami alapjaiban határozza meg életminőségünket, ezáltal a mozgásszabadság csökkenésén túl rosszabbul alszunk tőle éjszaka és a többi.

 

Az ízületi problémákra, így a térdgondokra is általánosságban igaz, hogy a vízben végzett gyakorlatok hatásosak rá igazán, hiszen a víz csökkenti a terhelést, és kímélő formában képes erősíteni a szükséges izmokat.

 

Ha van otthon jakuzzink, akkor térdfájdalom esetén feltétlenül próbáljuk ki, hogy a medencében gyakorlatozunk néhány hétig és hónapig, hiszen úgy erősíthetjük a térd körüli izmokat a fájdalom csökkentésének érdekében, hogy közben nem teszünk nagyobb kárt az ízületekben.

 

 

Persze nem árt kiemelni, hogy nem minden egyes térdprobléma orvosolható azzal, ha erősítjük a comb-, valamint a térd körül elhelyezkedő izmokat, ellenben sok esetben idézhet elő enyhülést, vagy teljes megoldást, ha a négyfejű combizmot megerősítjük.

 

Az efféle izmok nagyon lényeges szerepet játszanak abban, hogy a lépések és egyéb mozgástevékenység során tapasztalható apró rázkódások könnyebben elnyelésre kerüljenek, illetve a térdre ható megerőltető mozgások nyomása csökkentésre, így a fájdalmas szervet könnyen tehermentesíthetjük.

 

A jakuzziban mindezt ráadásul meleg vízben tehetjük meg, amely köztudottan fájdalomcsillapító hatással bír, a masszírozó hatással pedig extra izomerősítést érhetünk el, amit az alábbi két gyakorlattal erősíthetünk.

 

Lábemelés

 

Üljünk be a jakuzziba úgy, hogy a lábaink 90 fokban, térdben hajlítva legyenek. Kezdjük el lábainkat térdtől kinyújtani, tehát felemelni a lábunkat addig, amíg a láb teljesen egyenes nem lesz. Ezt tartsuk meg legalább három másodpercig, majd engedjük vissza. Ismételjük lábanként 15-ször, később akár páros lábbal is.

 

Izomfeszítés

 

Üljünk be a jakuzziba nyújtott lábbal, a hátunkat megtámasztva. Emeljük fel lábunkat legalább 15 centiméterre és feszítsük meg a combizmokat. Tartsuk meg ezt a pózt legalább 10 másodpercre, majd pihenjünk, és ismételjük ezt lábanként 10-szer, később páros lábbal.

 

Forrás: www.drspa.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában