Pakod

2016.01.12. 10:51

Piacteret és kültéri „edzőtermet” is szeretne a pakodi önkormányzat

Pakod – Helyi termékek árusítására szolgáló piacteret és kültéri „edzőtermet” is létre szeretne hozni idén a település önkormányzata.

Szabó Judit

Halek László polgármester érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy az elmúlt hónapokban milyen fejlesztések történtek Pakodon. Az egyik legfontosabb a hivatali épület, az iskola és az óvoda energetikai korszerűsítése volt. Napkollektorokat szereltek fel az önkormányzat épületére  pályázati támogatással, mintegy 21 millió forintos költséggel. Úgy tervezték meg a rendszert, hogy az önkormányzati ingatlanok teljes villamosenergia-szükségletét napenergiával tudják fedezni. Az iskola udvarát is felújították, 1700 négyzetméteren térkőburkolatot raktak le.

Sok más településhez hasonlóan Pakodra is jutott tavaly azokból az állam által pályázati úton biztosított kisbuszokból, amelyek a civil szervezetek és az önkormányzatok szállítási feladatait könnyítik meg. Az észak-zalai faluba három jármű került. Halek László azt is elmondta,  hogy településük elnyerte tavaly a megyei közgyűléstől az idősbarát önkormányzat díjat.

Az idei esztendő egyik fontos céljának tekintik, hogy Pakod is bekapcsolódjon abba a kerékpárút-fejlesztésbe, amelyet a megyei önkormányzat tervez. A zalai termálközpontokat is összekötő biciklis hálózat ezt a települést is érintené a tervek szerint.

Az önkormányzat a faluközpont szépítésére szeretne forrásokat elkülöníteni, és a tervei között szerepel, hogy kültéri fitneszgépeket telepítsen a zöldterületekre, a parkokba, ezzel is elősegítve az egészséges életmód terjedését. Piacteret is létrehoznának a helyi termékek árusítására, továbbá a salakos futballpályát műfüvessé alakítanák át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!