Közel 20 versenyző

2024.05.20. 12:30

Versenyt rendezett a Lovászi Bányász Horgászegyesület

Közel 20 résztvevővel rendezett horgászversenyt tagjainak a Lovászi Bányász Horgászegyesület szombaton a tornyiszentmiklósi Újfalusi-tónál.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Az egyesület elnöke ifj. Pálla Miklós elnök összegezte a verseny eredményességét. Elmondta, hogy 18-an versenyeztek ez alkalommal, persze, ahogy lenni szokott, nem mindenki távozott elégedetten, hiszen nem mindenki fogott halat, alig 10 horgász volt eredményes. Az első helyezett toronymagasan Žizek Tibor lett, aki mindent vitt, 14 kilogrammos összefogással szerezte meg az első helyezést, 7 ponty és néhány kárász is horogra akadt, illetve a legnagyobb halat is ő fogta. A második helyen Meolic Stefan végzett 3,2 kg-os fogással, harmadik Paragi Pál lett 2,8 kg-os teljesítménnyel. 

Žizek Tibor volt a legeredményesebb a horgászversenyen
Fotó: Korosa Titanilla

– Az 1946-ban alakult horgászegyesületnek jelenleg mintegy 80 tagja van a vidék 10-15 településéről, voltak már ennél többen is – mondta az elnök, s hozzátette, hogy minél alacsonyabb a taglétszám, annál kevesebb a tagdíj és kevesebb jut halasításra, pedig arra szükség van az eredményes horgászat miatt. Idén egy alkalommal telepítettek 6 mázsa pontyot, amennyiben anyagi lehetőségeik engedik, úgy idén még egy egyszer kerülnek halak a tóba, várhatóan a következő verseny előtt. Hisz az egyesületi megmérettetést követően június 22-én megtartják a hagyományos Falvak Versenyét, melyre a Lovászi közös önkormányzathoz tartozó falvakból és a határ menti szlovén településekről várják a horgászok három fős csapatait, tavaly közel 20 társaság érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában