Otthon

2012.09.18. 05:52

Olvasóink szép kertjei - Olaszországból is voksoltak

Nagykanizsa - Mint mondták, a győzelemre nem számítottak, s elismerően nyilatkoztak Szép kert versenyünk további résztvevőiről is. Táncos Zsolt és felesége, Erika nemrégiben vehette át nyereményét.

Steyer Edina

A győztesek szabadhegyi otthonukban fogadtak bennünket kutyájukkal, Jennyvel. A 8 éves labrador néhányunkat már ismerősként fogadott a kapuban, de szemlátomást az "újaknak" is rendkívül örült.

Táncosék ezúttal azt is elárulták, ami előző találkozásunkkor nem derült ki: kertjüket fiuk, Zsolt nevezte be a versenyre, aki figyelemmel kísérte a tavalyi viadalt.

- Akkoriban megjegyezte egyszer, hogy "hisz' ide a mi kertünk is beillene", s ennyiben maradtunk  - mondta Táncos Erika. - Nem gondoltuk volna, hogy komolyan mondja, ezért is ért váratlanul bennünket, amikor hívtak júliusban, hogy részt veszünk a versenyben. A férjem épp akkor nyírta a sövényt, s a másnapra tervezett kerti munkákat is gyorsan elvégeztük aznap, hogy minden klappoljon.

Az újságcikk hatására sorjáztak a telefonok, már a megjelenés napján sok ismerős felhívta a családot, hogy gratuláljanak, pedig akkor még nem lehetett tudni, hogy ki lesz a nyertes.

- Már az is nagy elismerés, hogy egyáltalán bekerültünk az újságba, az pedig még nagyobb, hogy a mi kis birodalmunkat választották a legszebbnek  - mondta Zsolt.

- Szeretem a szép lugasokat, a tisztán, rendben tartott kerteket. A miénkre őszintén büszke vagyok, ám amikor olyan kertet látok, amit elhanyagoltak, az nagyon bánt. Legszívesebben magam állnék neki rendbe tenni.

A házaspár reméli, ez a verseny a többi olvasót is arra sarkallja majd, hogy környezetét folyamatosan szépítgesse. Az esztétikus kert sok munkába kerül, ennek ellenére Erika és Zsolt úgy véli: megéri.

- Figyeltük a többi nevezőről szóló cikkeket is, sok ötletet sikerült meríteni belőlük - mesélte Erika. - A bázakerettyei Deák Ferenc kertjében például a sok virágzó növény, a kanizsai Landi-Balaskó Eszterében pedig az elrendezés tetszett igazán. De a többiek is igazán kitettek magukért, szívből gratulálunk nekik.

A tavalyi versenyünkben szakértő zsűri döntött a helyezésekről, idén azonban az olvasókra bíztuk a döntést, hogy ki kapja a kétszemélyes wellness hétvégére szóló meghívást. Erika elárulta: több barátjuk és családtagjuk is szavazott, az internetes változat pedig önálló életre kelt, a barátok egymásnak küldözgették a linkjét.

- Olaszországban és Angliában élő ismerősöktől is érkezett szavazat, s meglepetésként ért, hogy néhány olyan ember is voksolt, akivel rég beszéltünk utoljára, vagy tényleg távoli ismerős, de nagyon örültünk nekik - így Erika.

- Sokan kerestek bennünket a kemence kapcsán, segítséget kértek, hogy áruljuk el, hogyan lehet a legjobban felépíteni. Konkrét dolgokat kérdeztek, például, hogy milyen alapanyaggal érdemes dolgozni, mi mekkora legyen benne - vette át a szót Zsolt.  - Nagy megtiszteltetés volt ez, s Erika édesapja szívesen segített ötleteket adni.

Ezúttal az is kiderült: avatóján aludttejes prósza készült benne. Sok háziasszony megirigyelheti ezt a kemencét, ugyanis roppant ízletes leves készíthető benne cserépedényben, amit ráadásul le sem kell habolni, csak bepakolni a hozzávalókat, és kivenni az edényt, ha elkészült az étel.

Táncosék a kert hangulatát mindenképpen szeretnék megőrizni, csupán néhány apró változtatást terveznek jövőre.

 

 


A Táncos család nyereménye egy székesfehérvári szállodába szóló hétvégi pihenés. A szülők megígérték fiuknak, Zsoltnak, hogy ő is mindenképpen velük mehet barátnőjével, a szülők állják a kikapcsolódásukat. Erika és Zsolt arra is ígéretet tett: a győzelemmel járó, az "Év kertje 2012" tábla méltó helyre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!