Közösség

2024.04.16. 23:08

Soltész Miklós: az elmúlt tíz-tizenöt év fejlesztéseit csak békében lehetett megvalósítani

Az elmúlt tíz-tizenöt év fejlesztéseit és építkezéseit csak békességes időszakban lehetett megvalósítani – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Sátoraljaújhelyen.

MW

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Soltész Miklós a felújított Szent Anna Szeretetotthon átadóünnepségén kifejtette: azoknak, akik viszályt szítanak vagy háborúra hergelnek, hatalmas felelősségük van azokkal szemben, akik békességet akarnak.

Ki kell mondani, hogy nem egy számítógépes játék az, ami most történik. Nem lehet szórakozni emberek életével és nemzetével

– szögezte le.

Hozzátette, hogy a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján fontos felidézni ezt a történelmi figyelmeztetést. A világban zajló háborúk mellett fontos felhívni a figyelmet azokra az ideológiákra, amelyeknek a kereszténység elpusztítása vagy háttérbe szorítása a célja – mondta.

Közölte, az egyházak országszerte több mint negyedmillió emberen segítenek önzetlenül rendszeresen, a hét minden napján, a csecsemőktől az idősekig, különböző intézményekben. Ennek óriási szerepe van, az állami és az egyházi fenntartók pedig egymásra vannak utalva. „Csak így lehet közösséget építeni” – hangsúlyozta Soltész Miklós.

A sátoraljaújhelyi Szent Anna Szeretetotthon felújítása 155 millió forint európai uniós forrásból valósult meg. A beruházás részeként épületszigeteléssel, a nyílászárók és a gépészet cseréjével megtörtént az energetikai korszerűsítés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában