Támogatás

2024.04.11. 07:17

A Magyar Pétert támogató balliberális háttérember korábban Márki-Zayért rajongott

Láng Balázs, az MSZP régi kommunikációs guruja korábban a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében dolgozott – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Forrás: Blikk.hu képernyőfotó

A Blikk felvételén látható, hogy Magyar Péter Láng Balázst, az MSZP 2019-es kampányának egyik kulcsemberét, régi balliberális háttérembert ölelgette a tüntetésén a backstage-ben. Láng korábban Márki-Zayért rajongott, „hősének” nevezte, 2022-ben pedig a kormányváltás érdekében mozgósított Angliában – írja a lap.

Hétfő este kiderült: a Blikk megjelenés után vágta meg a szombati tüntetésen készült videóját, Magyar Péterék kérésére. Az egyik ok a lap szerint az a nagyon árulkodó mondat volt, amelyet Vogel Evelin, magyar barátnője kottyintott el: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.”

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen külföldiek segítették Magyarékat a szervezésben, az azonban biztos, hogy Láng Balázs, az MSZP régi kommunikációs guruja ott volt a backstage-ben. Azt pedig nem vágták ki a Blikk imázsvideójából, ahogyan Magyarral ölelgetik egymást. Láng is posztolt egy képet a magát liberálisnak valló politikussal, és azt írta mellé: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”

A külföldi segítség azért sem lehet véletlen, mert Láng már 2022-ben Angliában is – gyakorlatilag – a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében dolgozott. Utóbbi iránti rajongása 2018-ra datálható, amikor a Simicska-tévé szerkesztőjeként nemes egyszerűséggel „hősömnek” nevezte.

Ezek után nem meglepő, hogy 2021 októberében nyilvánosan érvelt amellett, hogy Karácsony helyett Márki-Zay legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Láng a biztonság kedvéért jelezte, hogy neki egyébként Dobrev is megfelelő.

Magyar Péter barátja az „Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport” szervezőjeként aztán fontos feladatot vállalt a kampányidőszakban: az angliai magyarok mobilizálását. Szervezete, a Diaspora Aid költségtérítést biztosított a szavazók utazására. Szimpatizánsaik busszal vitték szavazni az embereket, és minél több embert szállítottak, annál nagyobb költségtérítést kaptak vissza: „Minimum 10 szavazó utas esetén utasonként 8 font/fő támogatás igényelhető a szavazóhelyiségtől számított 50 mérföldes távolságon belül, 10 font/fő 50 mérföldes távolságon kívül. Ez 50 fő/különbusz esetén már teljes költségtérítést jelent” – írták.

A finanszírozás „természetesen” ez esetben is „mikroadományokban” érkezett: több mint 18 600 fontot gyűjtöttek össze a szavazási mozgósításra. A pénzgyűjtést a Magyar Hang és a Szabad Európa nevű dollármédiumok népszerűsítették, de Láng követeléseit korábban a Soros-pénzekből működő 444 és aHang is propagálták.

Bár 2022-ben a háborúpárti, külföldről pénzelt baloldal vereséget szenvedett, ma kísértetiesen hasonló módon egy újabb jelölt, Magyar Péter felépítésébe kezdtek. 

A cikk folytatása a részletekkel ITT olvasható.

Menczer Tamás: úgy hazudik, mint Gyurcsány, és azon az úton megy, amelyen Márki-Zay (videó)

„Úgy hazudik, mint Gyurcsány, és azon az úton megy, amelyen Márki-Zay. Ő Magyar Péter” – jelentette ki Menczer Tamás a közösségi oldalán. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója videójában bemutatta, hogy Magyar Péter hogyan hazudott a magyaroknak már az alatt a rövid idő alatt is, amióta aktívan politizál.

Magyar Péter egy hónappal ezelőtt még azt mondta, hogy nem tervez fellépni a politikai porondra, úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy „Ez szerintem még viccnek is rossz”.

„Persze hazudott. Fellépett a politikai porondra, pártot alapított” – mutatott rá Menczer Tamás.

A baloldal új embere a külföldi finanszírozással kapcsolatban is hazudott:

„Még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy külföldről akarja valaki megdönteni, vagy külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt – mondta Magyar Péter nemrég. 

Persze hazudott. A külföldiek és az amerikaiak ott vannak mögötte, ezt a barátnője vallotta be – emlékeztetett a kommunikációs igazgató.

„Úgy hazudik, mint Gyurcsány, és azon az úton megy, amelyen Márki Zay ment, azt csinálja, amit Márki Zay csinált” – hangsúlyozta Menczer Tamás. Hozzátette: Ez azért nagyon veszélyes, mert Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene a háborúba.

A NATO most épp a háború felé megy. De nekünk nem kell mennünk, ugyanis a NATO egy védelmi szövetség, nem egy támadó szövetség – hívta fel a figyelmet a kommunikációs igazgató.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában