Megdrágított beruházás

2024.03.05. 07:00

Nyomozás indulhat a Lánchíd túlárazott felújításával kapcsolatban

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a rendőrség jelenleg Tényi István feljelentését vizsgálja, aki a hatósághoz fordult az üggyel kapcsolatban.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a felújítás alatt álló Lánchíd megújult, első kőoroszlánjának visszahelyezésén a híd budai oldalán 2022. október 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Feljelentéskiegészítésben vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Tényi István a Magyar Nemzet írása nyomán tett, a hídpénzbotránnyal kapcsolatos bejelentését – derült ki a lap birtokába került rendőrségi dokumentumból.

Emlékezetes, a lap nemrég számolt be arról a felvételről, amin a Városháza-gate egyik kulcsfigurája és beszélgetőtársa még 2021 júniusában a lehetséges baloldali pénzforrásokról értekezett. Az üzletember úgy fogalmazott: „El vannak foglalva ezzel a Lánchíd meg Blaha Lujza tér, meg ezek körüli fosztogatással meg osztogatással stb., stb.”

A beszélgetőpartner megdöbbenve kérdezett vissza: „Ebből ki lehet venni pénzt?”

Bajnai Gordon régi „harcostársa” a felvételen a Lánchídra utalva konkrétan ezt mondta: „Hát ötmilliárddal megdrágult és kisebb a tartalma.” Megjegyzése után a Blaha Lujza téri felújításra tért ki: „Ugyanez a Blaha Lujza tér, egyharmaddal megdrágult és kisebb a tartalma.”

Majd arra a kérdésre, hogy mindezt „ők intézik?”, úgy fogalmazott: 

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes és „ez a bagázs egész nap szorgalmasan dolgoznak ezeken”.

Mindezek miatt fordult Tényi István a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) hűtlen kezelés és hivatali vesztegetés gyanújával. Az, hogy Tényi feljelentésének mi lesz a sorsa, a feljelentéskiegészítés eredményétől függ. A rendőrség dönthet úgy, hogy nyomozást indít, de az is elképzelhető, hogy elutasítja a feljelentést. Erre a hatóságnak összesen harminc napja van.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában