Illegális bevándorlás

2024.01.30. 10:01

Brüsszel célja nem a határok megvédése, hanem a migráció menedzselése (videó)

A nemzeti konzultációban a magyar emberek egyértelműen a magyar kormány migrációt elutasító politikáját támogatták – mondta Rétvári Bence.

MW

Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-olaszországi Lampedusa szigetének kikötőjébe 2023. szeptember 18-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Ciro Fusco

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden reggel kijelentette:

az unióban versenyt futnak az idővel, hogy még a júniusi EP-választás előtt „bebetonozzák” a közvetlenül karácsony előtt szabálytalan módon elfogadott migrációs paktumot. Kilenc uniós jogszabállyal próbálják visszafordíthatatlanná tenni a helyzetet többek között a kvóták, a menekültügyi ügynökség vagy a válságkezelés terén

– tette hozzá.

Jól fűtött brüsszeli irodákban, a valóságtól távol írnák elő például, hogy egy határőrnek, ha a migránsok megdobálják, széles mosollyal kellene segítséget nyújtania támadóinak a menekültkérelem benyújtásához. Tehát a határőr feladata már nem a határ védelme, hanem a migráció támogatása. S mindezt azzal magyarázzák, hogy ez hasznos Európának, ez a világtrend – mondta Rétvári Bence.

Úgy folytatta:

mindeközben Svédországban már a lakosság 10–20 százaléka migráns hátterű, a kiutasítások 80–90 százaléka pedig sikertelen.

Rétvári Bence az M1 aktuális csatornán azt is elmondta: Svédországban már az emberek 60 százaléka fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik, míg Magyarországon ez az arány 5 százalék.

Hozzátette, Brüsszelben arról már nyíltan beszélnek, hogy Nyugat-Európában a közbiztonság romlik, a terrorfenyegetettség nő, de arról nem mernek beszélni, hogy ez a migráció miatt van. Pedig Magyarország jó példát mutat, a balkáni országokkal közös rendőri, határvédelmi fellépés hatékony, az embercsempészek más irányba fordulnak. Csak a magyar példát kellene követni, és megoldódnának a migrációból fakadó társadalmi problémák Nyugat-Európában – hangoztatta Rétvári Bence.

Az EU formálódó migrációs szabályozásának lehetséges következményeiről szólva az államtitkár elmondta azt is: a több száz ezer európai eljárás csaknem harmadában a magyar hatóságoknak kellene eljárniuk, ami sok tízezer ügyet jelenthetne és tízezres migránstáborok jöhetnének létre az országban. A szabályozásban rengeteg a kivétel is, például aki kiskorúnak mondja magát, azt rögtön be kellene engedni.

– Brüsszel célja nem a határok megvédése, hanem a migráció menedzselése – szögezte le az államtitkár.

Hozzátette:

a nemzeti konzultációban a magyar emberek egyértelműen a magyar kormány migrációt elutasító politikáját támogatták, szemben a brüsszeli elképzelésekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában