Ifjúsági Világtalálkozó

2023.08.02. 13:48

Ferenc pápa: továbbra is fel fogjuk kavarni az állóvizet

Ötnapos látogatásra érkezett szerdán Portugáliába a katolikus egyházfő.

MW

Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök (j) fogadja az ötnapos hivatalos portugáliai látogatásra, köztük a lisszaboni katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra érkező Ferenc pápát a lisszaboni államfői rezidencián, a Belem-palotában 2023. augusztus 2-án

Forrás: MTI/EPA/Pool/LUSA

Fotó: Tiago Petinga

Továbbra is fel fogjuk kavarni az állóvizet – mondta szerdán Ferenc pápa a repülőgépen adott rövid interjújában, nem sokkal az előtt, hogy megérkezett Portugáliába az Ifjúsági Világtalálkozóra.

A 86 éves egyházfő hozzátette, reméli, a fiatalokkal való találkozása után „megifjodva” tér vissza a Vatikánba vasárnap

– írja az MTI.

A pápa repülőgépe a lisszaboni katonai repülőtéren landolt.

REBELO de SOUSA, Marcelo; FERENC pápa
Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök (j) és az ötnapos hivatalos portugáliai látogatásra, köztük a lisszaboni katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra érkező Ferenc pápa megbeszélést folytat a lisszaboni államfői rezidencián, a Belem-palotában 2023. augusztus 2-án
Fotó: Andre Kosters / Forrás: MTI/EPA/Pool/LUSA

Ötnapos látogatása során az egyházfő találkozik Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnökkel, illetve ellátogat az ország északi részén fekvő fátimai zarándokhelyre, ahol a katolikus egyház szerint a XX. század elején három pásztorgyerek előtt többször megjelent Szűz Mária.

Júniusi hasi műtéte óta a pápa most először vállalkozik utazásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában