Diplomácia

2023.07.17. 10:14

Orbán Viktor az EU és a latin-amerikai országok csúcstalálkozójára utazik

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben részt vesz az Európai Unió, valamint a latin-amerikai és a karibi államok csúcstalálkozóján hétfőn és kedden – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kétnapos EU-csúcs Brüsszelben, a latin-amerikai országok vezetőivel kiegészülve. Minden alkalmat megragadunk, hogy a béke mellett érveljünk - írta közösségi oldalán a magyar miniszterelnök.

Az Európai Tanács tájékoztatása szerint az uniós vezetők, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) vezetői vesznek majd részt a Brüsszelben tartandó harmadik EU–CELAC-csúcstalálkozón.   

Az esemény lehetőséget kínál az EU–CELAC-partnerség további megerősítésére, a méltányos zöld és digitális átállás megvalósítására irányuló együttműködés megvitatására, valamint a szabályokon alapuló nemzetközi rend fenntartása iránti közös elkötelezettség kinyilvánítására – írják a tanácsi közleményben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában