Nemzeti érdekek

2023.07.04. 13:38

Giorgia Meloninak mondott köszönetet Orbán Balázs

Az olasz kormányfő határozottan állt ki hazánk és Lengyelország mellett a múlt heti uniós csúcstalálkozót követően.

MW

Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2022. december 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-oldalán számolt be arról, Giorgia Meloni olasz kormányfő határozottan állt ki hazánk és Lengyelország mellett a múlt heti uniós csúcstalálkozót követően.

Soha nem csalódom azokban, akik megvédik a nemzeti érdekeiket!

– idézte Orbán Balázs az olasz miniszterelnök közleményét.

Giorgia Meloni ugyanis azt mondta, teljes mértékben megérti a lengyel és a magyar álláspontot, aláhúzva, hogy kiváló a kapcsolata a két országgal. Hangsúlyozta, hogy a lengyelek és a magyarok azok, akik a legtöbb ukrán menekültet fogadták be, miközben a szükségesnél kevesebb hozzájárulást kaptak az EU-tól. Ennek ellenére – a június 8-i megállapodás szerint – minden egyes be nem fogadott migráns után húszezer eurót kellene fizetniük. Mindezt súlyosbítja, hogy befagyasztották a nemzeti helyreállítási tervükre elkülönített összegeket.

Köszönjük a kiállást, Giorgia Meloni! Grazie!

– mondott köszönetet Orbán Balázs az olasz miniszterelnöknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában