Diplomácia

2023.06.26. 07:35

Orbán Viktor Pozsonyba utazott a V4-csúcstalálkozóra

Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia vezetői több fontos témában egyeztetnek hétfőn a szlovák fővárosban.

MW

Orbán Viktor magyar, Petr Fiala cseh kormányfő, Ódor Lajos, a szlovák kormány magyar nemzetiségű miniszterelnöke és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b-j) sajtótájékoztatót tart a visegrádi országok (V4) kormányfőinek csúcstalálkozóján Pozsonyban 2023. június 26-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Fotó: Benko Vivien Cher

Az ukrajnai háború, az energiabiztonság, a zöldátállással kapcsolatos kihívások és Csehország soros elnöksége a Visegrádi Együttműködésen (V4) belül is szóba kerül hétfőn Pozsonyban.

A csúcstalálkozón hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök személyesen képviseli – írja a Magyar Nemzet.

A lap részletezi

az országcsoporton belül nincs egységes álláspont az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás kérdésében. Hazánk a békepárti állásponttal összhangban továbbra is elutasítja a fegyverek küldését a posztszovjet országba, és a magyar kormány ahhoz se járult hozzá, hogy halált okozó fegyverek áthaladjanak Magyarországon. Pozsony, Prága és Varsó viszont úgy látja, fegyverekkel is támogatni kell a kelet-európai országot a több mint egy éve tartó háborúban.

Megjegyzik, bár az elmúlt időszakban sorra jelentek meg olyan híresztelések, melyek szerint az eltérő álláspontok következtében gyengült az együttműködés, a szakértők és a tagállamok politikusai is mást mondanak. 

A részletekről ITT olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában