Március 15.

2023.03.15. 17:43

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újra a veszélyek korát éljük, ki kell maradnunk a háborúból

A honvédelmi miniszter, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Szombathelyen mondott ünnepi beszédet.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (k) érkezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényére Szombathelyen 2023. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Újra a veszélyek korát éljük, azzal kell szembesülni, hogy a szomszédságban háború dúl, amelyből a magyaroknak ki kell maradniuk – mondta a honvédelmi miniszter, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Szombathelyen mondott ünnepi beszédet szerdán a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényén.

KLAPKA György; HENDE Csaba; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényén Szombathelyen 2023. március 15-én
Fotós: Katona Tibor / Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: 

a béke pártján állunk, ki kell maradnunk ebből a háborúból, viszont „szárazon kell tartanunk a puskaport”.

Hozzátette: éppen ezért építenek ki egy olyan magyar hadsereget, amely modern, csúcstechnológiát használ, ugyanakkor a magyar katona ősi erényeire építkezik, köztük az 1848-49-es forradalom és szabadságharc huszárjainak példájából is merít.

A modern technológiából és a magyar ősi hagyományokon alapuló katonavirtusból lesz ismét olyan magyar haderő, amely aztán  - bárhogy alakuljon is az, ami a szomszédságban történik, képes megvédeni Magyarországot

– mondta.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a vasi múzeumfaluban Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökével, Szombathely fideszes országgyűlési képviselőjével együtt avatta fel a játékos próbát teljesítő általános iskolás kis huszárokat, átadva nekik egy-egy papírból készül huszárcsákót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában