Köpönyegforgatás

2023.02.28. 06:52

A Jobbik a kémkedéstől sem riadt vissza a jó kapcsolat érdekében

Ma ugyan az Oroszország elleni gazdasági szankciókat támogatja a Jobbik – Konzervatívok, sőt Gyöngyösi Márton pártelnök nem is olyan régen azok kiterjesztését is szorgalmazta, pár éve a mozgalom még úgy beszélt Oroszországról, mint stratégiai partnerről.

Kovács Béla európai parlamenti képviselő, volt jobbikos politikus az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2018. szeptember 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

 A párt 2010-ben írt Radikális változás, majd a 2018-as Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel című országgyűlési választási programjában is kitért arra, a gazdasági együttműködés Oroszországgal elengedhetetlen.

 A párt szerint

a történelmi konfliktusok miatt Magyarország lemondott arról a lehetőségről, hogy előremutató kapcsolatokat építsen ki Oroszországgal, pedig Oroszország nagyhatalmi státusa a régióban olyan egyértelmű tény, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, így stratégiailag életbevágóan fontos, hogy Oroszországgal jó partneri kapcsolatokat tudjunk kialakítani, aminek hazánk számára pozitív gazdasági hozadéka is lehet.

Nem sokat változott a Jobbik álláspontja 2018-ra, a fenti mondat az akkori választási programjukban is szerepel. Amikor a párt „radikális változást” hirdetett, EP-képviselőinek egyike Kovács Béla volt, akiről a Kúria tavaly ősszel kimondta, kémkedett is az oroszoknak.

A Jobbik tehát nem elégedett meg a gazdasági együttműködés sulykolásával, még egy hírszerző révén is segített az orosz titkosszolgálatoknak.

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában