Nincs szégyellnivaló

2018.03.26. 12:32

Vona: a választás tétje, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfői várpalotai sajtótájékoztatóján beszélt a párt programjáról.

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfői várpalotai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén egyebek mellett megreformálják az egészségügyet, differenciált nyugdíjemelést hajtanak végre, bevezetik a férfiak nyugdíjra való jogosultságát 40 év munkaviszonyt követően, valamint fellépnek a korrupció ellen.

Hangsúlyozta: pártja programja az emberek véleményének meghallgatását követően, azon alapulva íródott.

Az ellenzéki politikus cáfolta, hogy a párt kormányra kerülése esetén lebontanák a határzárat, szavai szerint éppen ellenkezőleg, határőrséggel erősítenék a védelmet.

Vona Gábor változásokat sürget az egészségügyben, hiszen mint mondta, egy közelmúltban történt felmérés szerint a magyar lakosság rossz egészségügyi állapotánál is lehangolóbb képet mutat az ágazatban dolgozók egészségügyi állapota.

Közölte: a GDP 7 százalékát költik Magyarországon az egészségügyre, miközben a fejlett országok átlaga 10 százalék. Az ágazatban dolgozók hivatástudata tartja még működésben az egészségügyet és az, hogy ha betegként valaki kórházba kerül, anyagilag hozzájárul az ellátásához – fogalmazott.

A devizaadósokról szólva azt mondta, hogy a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tervezik, mert ez jelentene megoldást az érintettek számára.

Vona Gábor felszólalt a korrupció ellen, és az elszámoltatás fontosságát hangsúlyozta. Közölte: pártja nem korrupt, a kormány hazugságokkal járatja le a Jobbikot.

Nincs a pártnak szégyellnivalója, ezért számtalanszor tartanak a jelenlegihez hasonló utcafórumokat, és ilyenkor lehetőséget adnak bárkinek arra, hogy kérdést tegyen fel – hangsúlyozta.

Akkor veszíti el a hitelességét egy politikus, „amikor nem mer az emberek szemébe nézni”, mint Orbán Viktor miniszterelnök – jelentette ki.

A pártelnök Kepli Lajos, a térség országgyűlési képviselő-jelöltjének támogatására kérte a jelenlévőket. Közölte: ez a választás legalább két generációra eldönti Magyarország jövőjét, hiszen ha nem lesz kormányváltás, sokan elhagyják az országot.

Kérdésekre tömören válaszolt Vona Gábor a következő programjára igyekezve. Arra a felvetésre, hogy fizetett volna-e a Jobbik a kisgazdák jelöltjeinek visszaléptetéséért, azt mondta, hogy tisztességes tárgyalást folytattak az ellenzéki jelöltekkel.

Janiczak Dávid jobbikos ózdi polgármester közelmúltban napvilágot látott, nyomdafestéket nem tűrő mondatairól szólva a pártelnök azt mondta, hogy mint korábban is nyilatkozta, elítéli azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában