Kurd függetlenség

2017.10.26. 07:30

Az iraki erők kurd állásokat támadnak Ninive tartományban

Tüzérségi támadást indítottak iraki alakulatok és a Népi Mozgósítás nevű síita félkatonai szervezet erői a pesmerga állások ellen Zumar körzet felől – közölte csütörtökön az autonóm Kurdisztán biztonsági tanácsa (KRSC).

Közleményében a testület felszólítja az iraki erőket, hogy vonuljanak vissza a környező területekről, és fogadják el a kurd regionális kormány feltétel nélküli tárgyalásokra vonatkozó ajánlatát, amelyet órákkal az újabb iraki offenzíva kezdete előtt tett közzé.

A kurd biztonsági tanács egyúttal felhívást intézett az Egyesült Államokhoz, hogy „vessen véget Irak meggondolatlan viselkedésének”.

Az iraki kurd régió kormánya szerda hajnalban tett közzé nyilatkozatot, amely szerint – engedve Bagdad követelésének – kész felfüggeszteni a Kurdisztán függetlenségéről egy hónapja tartott népszavazás eredményét és nyílt párbeszédet kezdeni az iraki alkotmány alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában