Olvasó

2011.08.15. 12:47

A Holtak városában (kommentár)

A Csepel-szigeti horror részleteinek napvilágra kerülésekor mindenki megkérdezi: hogyan, miért történhetett meg ez a rémség az ország szívében.

Kósa Tamás

A történet egyik főszereplője állítólag a balkáni háború veteránja, de sokat próbált legény (leány) lehet a többi letartóztatott is. Közben a rendőrség elárulta, hogy régebb óta tudnak a sziget északi részén élő hajléktalancsoportokról. Gyanítják, sőt tudják, hogy ezek a bandák számos bűncselekményt követtek el. A társadalmon kívül élnek, még akkor sem kerülnek kapcsolatba a hatóságokkal, ha bűncselekmény áldozata lesz közülük valaki. Saját törvényeik vannak, a konfliktusaikat is nyilván ezek alapján oldják meg. Aki járt már Kairóban, valószínűleg tudja, mi a Holtak városa. Óriási temető, amelynek épületeiben nincstelenek, alvilági figurák, bűnözők, csavargók élnek. Számuk több százezer, akár egymillió is lehet. A Holtak városában közigazgatás nincs, a rendőrök elkerülik, ez egy állam az államban. A Csepel-szigeti banda és a Holtak városa közti párhuzam kézenfekvő. Persze más egy szegény ország húszmilliós gigapolisa és más egy uniós állam szolid(nak tűnő) fővárosa. Ezért logikus az az értesülés, hogy a kormányfő utasította a belügyminisztert: ellenőrizzék ezt a csepeli hajléktalantelepet. Nem maradhatnak fenn az országban ilyen és hasonló bűnözői szubkultúrák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!