Olvasó

2011.02.09. 17:07

Szemét-kérdés: ez a magáé volt, nemde?

Nem is olyan régen esti sétát tettem, az utam az ismert zalaegerszegi gyorsétterem felé vezetett, persze, nem azért hogy bemenjek, egyszerűen azért mert ez a hely a megyeszékhely fő tere - írja olvasónk, Bajor László.

Az Olvasó

 

Szemlélődtem. Megdöbbentett, hogy fiatalok csoportosan mentek be a gyorsétterembe, egy vásárolt valamit közülük, a többi nézte. Egy kicsit múlatták ezzel is az időt. Aztán amikor kijöttek, s a zebránál várakoztak a zöldre egy csinos fiatal lány a csomagoló papírt  egyszerűen lehajította a zöld bokorba. Gondolkodás nélkül odamentem, felvettem és odaadtam neki  „Ez a magáé volt, nemde?” megjegyzéssel. „Köszönöm” - mondta és hangosan nevetett.

Néhány perc múlva érkezett egy 5 fős, szintén fiatalnak mondható társaság. Egy erős alkatú férfi úgy dobta le a csikket a sarki bódé elé, mintha az lenne a szemetes. Odamentem és a még izzó csikket felvettem és átnyújtottam volt tulajdonosának a „Talán elvesztette?” kérdés kíséretében. Az szó nélkül átvette, társai pedig döbbenten néztek rám - írja olvasónk, majd hozzáteszi: nem tudja, mi lett a csikkel, mert a közelben nem látott csikktartót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!