Olvasó

2010.12.13. 08:42

Kasztrált szándék (kommentár)

Kémiai kasztrálásnak vetné alá a Jobbik a 14 éven aluli gyermekeket megrontó, letöltendő szabadságvesztésre ítélt elkövetőket. .

Németh F. Bernadett

A javaslat valószínűleg osztatlan sikert arat, még akkor is, ha csak a felszínt kapargatja. Már megint valaminek a végeredményét, a következményét akarjuk kezelni, holott a baj gyökerét kellene. A pedofília az egyik legborzalmasabb bűncselekmény, amit ember elkövethet, mégis erre derül a legkevésbé fény. A bántalmazott gyerekek évekig, akár életük végéig is magukba zárják a borzalmas élményt, sérült felnőttként élik le az életüket, anélkül, hogy akár a közvetlen környezetük tudomást szerezne arról, mi történt velük. Pedig az ilyen esetek nem történnek meg csak úgy. Mindig van a háttérben legalább egy felnőtt, aki tétlenül szemléli, mit tesz a pedofil a kiszolgáltatott gyermekkel. Talán még annál is bűnösebb, mint aki konkrétan elköveti a pedofíliát, hiszen cserbenhagyja azt a kiskorút, akihez valószínűleg még rokoni szálak is fûzik. Azt is súlyos büntetéssel kellene tehát sújtani, aki asszisztál az ilyen eseteknél, annak talán lenne valamilyen visszatartó ereje, bár ebben sem hiszek igazán. Mert az erőszakot nem lehet meg nem történtté tenni a kasztrálással. A pedofilt nem tartja vissza a kémiai kasztrálás lehetősége. Megelőzni kellene az iszonyatot valahogyan. Ennek híján csak a későbbi szándékot kasztrálja a Jobbik javaslata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!