Olimpia

2012.07.24. 09:30

Olimpia: Követik és szurkolnak

Van, akinek hivatalból fontos az olimpia, de a nyári játékok foglalkozástól függetlenül sokakat hoznak lázba.

Varga Andor

Kámán Ferenc a zalai sportszövetségek egyesülésének igazgatójaként, illetve a megyeszékhelyi atlétikai klub vezetőedzőjeként is érintett az olimpia ügyében.

– Nem vehettem ki szabadságot a teljes olimpiára, mert a második héten a ZAC-nál már edzeni fogunk – mondta kérdésünkre. – Ugyanakkor a lehető legtöbb londoni eseményt élőben fogom követni. Nagyon szurkolok a versenyzőnknek, Kálovics Anikónak, remélem, a három magyar maratoinista közül ő lesz a legjobb. A „termés” tekintetében optimistább vagyok, mint az olimpiai bizottságunk elnöke: 4 aranyat és 10–12 dobogós helyet elképzelhetőnek tartok. És remélem, hogy négy év múlva már tanítványom, Szűcs Valdó is a mezőnyben lesz.

A megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színház művésze, Foki Veronika azt mondta: néznie kell az olimpiát.

– Nagyon szeretem a sportot, az olimpiát különösen, a vízilabdáért pedig egyenesen rajongok – jelentette ki. – Sidney óta van ez így, illetve a „sportágválasztásban” sokat jelentett, hogy Benedek Albert, a nagyszerű játékos Tibor öccse a színházi stúdióban osztálytársam volt. Vannak fellépéseim nyáron is, ezért nem gondolhattam rá, hogy esetleg a helyszínen szurkoljak, de ami szabad időm lesz, azt a tévé előtt töltöm.

Horváth István Sándor zalalövôi plébános szerint erkölcsi szempontból az a legfontosabb, hogy az olimpiai játékok tiszták legyenek és mindenki becsületesen készüljön fel a versenyre. Tehát a résztvevők ne használjanak doppingszereket, meg nem engedett eszközöket.

– A játék az emberi képességek határait feszegeti, s nem feledkezhetünk meg arról, hogy ezeket a képességeket a Jóisten adta. Én mindig nagy örömmel nézem, amikor egy-egy győzelem után a sportolók az égre tekintenek, illetve keresztet vetnek. Az olimpián természetesen szurkolok a magyar versenyzőknek, és bízom benne, hogy az országról jó képet alakítanak ki szereplésükkel – fogalmazott a római katolikus pap. Hozzátette: az úszást és az atlétikát szívesen nézi a közvetítéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!